Nelaime Inčukalnā: vīrietis iet bojā pats savā mājā

tautaruna.lv 21.oktobris 2023, 3:00
 
Ilustratīvs attēls / F64
Plašs ugunsgrēks nesenizcēlās Inčukalna pagastā. Liesmas pārņēma kādu divstāvu māju 70 kvadrātmetru platībā. Kaut arī pie nama stāvēja īpašuma saimnieka spēkrats, viņš pats nekur nebija atrodams, vēsta “Degpunktā”.

Visi notikumi sākās ar skaļu troksni, kas līdzinājies eksplozijai.

“Pēc sprādziena es attaisīju aizkarus, kas bija aizvērti, un redzēju liesmas, kas bija jau kādus desmit metrus lielā augstumā. Starp citu, šajā mājā atradās ļoti daudz kokmateriālu. Iedomājieties jau desmit, vai cik jau stundas… Pēc kaimiņienes teiktā, ugunsgrēks, jeb dūmi sākās jau vienos naktī, bet tas viss dega mājas iekšpusē, bet trijos četrdesmit jau sākās šausmīgas liesmas un viss briesmīgi dega,” stāsta kaimiņš Marians.

Degošajā namā esot mitinājies kāds kungs gados, kurš māju izmantojis vairāk vasarnīcas nolūkiem.

“Svētdien šeit vēl bija cilvēki. Iebrauktuvē stāv vieglā automašīna. Es vēl ugunsgrēka laikā to novēroju, jo arī tā sāka dūmot. Tomēr, ja liesmas tiktu līdz degvielas bākai, tad sprādziens būtu skaidri redzams. Tu arī apakšā, atrodās ļoti daudz zāģmateriālu. Abi frontoni kopā ar ķieģeļiem sabruka. Ugunsdzēsēji tagad rok vaļā, jo tur var būt cilvēka ķermenis!”

Kaimiņš stāsta, ka svētdien šeit tiešam bija cilvēki, šobrīd saimnieku nevar sazvanīt. Pilnīgi iespējams, ka viņš ir te.

Arī ugunsdzēsejiem pārmeklējot nu jau nodegušās mājas krāsmatas, radās aizdomas, ka zem tām varētu atrasties bojāgājis cilvēks. Lai aizdomas kliedētu vai gūtu tām apstiprinājumu, glābēji ar lāpstām uzsāka pārmeklēšanu.

“Bojāgājušais tika atrasts telpā, kura esot bijusi piekrāmēta ar sadzīves mantām un citiem labi degošiem materiāliem,” stāsta VUGD Siguldas daļas vada komandieris Juris Pīpkalējs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas