"Tak attopieties!"; vīrietis šokēts par redzēto Mārupē

tautaruna.lv 21.oktobris 2023, 1:00
 
Pixabay
Sākušies gada tumšākie mēneši. Un gadiem tiek skandināts, cik svarīgi gājējiem, velobraucējiem ir būt labi redzamiem uz ceļa. Atstarotāju lietošana var izglābt dzīvību. Taču....kā novērojis Juris, daļa laikam rīkosies tikai tad, kad notiks nelaime....

"Šodien sanāca mazliet izmīties ar velo pa Mārupi. Ap pulksten 20:20 utt. Tumšs, ielu apgaismojums mazajās ieliņās, nu Jūs jau paši zināt, cik vājš. Pa ceļam sastapu vismaz 12 bērnus uz velo, kas minās uz-no treniņiem utt. Un!!!

NEVIENAM nebija ne velo lampiņu, ne kaut niecīga atstarojošā elementa.

Sū...cs ar to, ka tas ir rupjš Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums, bet, mīļie vecāki!!!! Mēs visi lieliski zinām, ka lielai daļai mārupiešu ir pilnīgi pie kniebējmuskuļa zīme "Dzīvojamā zona" un tās paģērošais ātruma ierobežojums 20 km/h, gan uzvedība piebraucot pie mācību iestādēm. Es saprotu - Jūs esat lieli, Jūs esat vareni, bet visi citi ir niecības. Taču apgādājat savu atvašu velo ar atstarojošiem elementiem. Tas taču nav tik dārgi!!! Jums nav ienācis prātā, ka Jūsu mīluļus var nepamanīt (un viņus nevar pamanīt) visi tie džigiti, kas brauc pa Mārupes ielām kā vissvarīgākie uz pasaules? Ja nu, nedod Dievs, satiksies kāds neapgaismotais pedālminējs ar ar tikpat neapdomīgo autobraucēju? Un arī, lai cik apdomīgi auto brauktu, tik un tā tonnas smaga bleķu kaste pret vienu bērnu uz velo ir kā dūre pret jēlu olu. Tak attopieties! Lampiņas velosipēdam ir mazāks finansiālais izdevums, nekā bērna veselības atgūšana pēc sadursmes ar auto!" vietnē "Facebook" aicina aizdomāries Juris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas