"Nākusi pie prāta vai tikai sagadīšanās?" soctīklos spraigi apspriež Siliņas paziņojumu

tautaruna.lv 21.oktobris 2023, 8:30
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) vienojusies ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) budžeta paketē nevirzīt grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Kā tviterī ziņo Ministru prezidente, šie grozījumi būs jāpārstrādā. Siliņa lēmumu pieņēmusi, "lai novērstu iedzīvotāju apgrūtināšanu ar nevajadzīgu birokrātiju".

Piedāvātajos grozījumos bija minēta pārāk mazas summas, piemēram, 100 eiro, par ko būtu jāsniedz atskaiti, uz problēmu likumprojektā norādīja Siliņa. Ministru prezidente atzīmēja, ka ne vienmēr likumprojektu autori ierēdniecības līmenī spēj uz piedāvātajām izmaiņām paraudzīties, kā tas strādās no iedzīvotāju kā lietotāju pozīcijām.

Kā piemēru, kas jāatrisina likumprojektā, premjerministre norādīja, ka jābūt skaidrībai, vai kā dāvana tiešām tiktu vērtēts arī maksājums par vecāku komunālo rēķinu.

Sabiedrības šumēšanos izraisīja gan pašas iecerētās izmaiņas, gan tagad - E. Siliņas skaidrojums.
Kaija: Pag, jūs paši šito izdomàjāt, gatavojāties ieviest. Nebūtu sabiedrības šūmēšanās, jūs to apgrūtinošo, nevajadzīgo, bezjēdzīgo birokrātiju būtu ieviesuši. Tā nav nekāda nevajadzīgas birokrātijas novēršana, bet gan sabiedrības spiediens (vēlēšanu tuvums).
Elmārs: Būtu prātīgāk,ja šī valdība demisionētu...un,jo ātrāk,jo labāk. Vai tad paši to neredzat!? Tā ir nolemta neveiksmei jau no pirmās dienas. Piemēri tālu nav jāmeklē,pietiks ar AM,par kultūras" ministri"nemaz nerunājot.
Silvija: Tam absurdajam priekšlikumam ir vārds, uzvārds. Vai to Jūs arī izvērtēsiet? Pēc būtības tāda cilvēka algošana ir līdzekļu, lasi nodokļu maksātāju, izšķērdēšana.
Raven: Sena izspēle. Sabaida visus ar totālāko huiņu. Tad nāk "glābējs" kas to pataisa par mazāku huiņu un pasniedz kā mega ieguvumu. Rezultātā tik un tā ir ieviesta huiņa.
Aigars: Iepriekš labi atrunāts gājiens. "Mēģināsim uzspiest un pēc tam notēlosim labos un atcelsim" Kaut kur jau šis viss ir redzēts. Un ne vienu reizi vien.
Kaspars: Nevis, lai novērstu iedzīvotāju apgrūtināšanu, bet ... uztaustot iedzīvotāju neapmierinātības līmeni....
Muhtars: Vienas partijas finanšu ministram pakļautā iestāde nāk klajā ar "ģeniālu" ideju un tās pašas partijas ministru prezidente ideju, pēc tautas cepiena, tomēr izvēlās tālāk nevirzīt. Savā starpā nesarunājaties vai vajadzēja lai tauta pastāsta kur ir problēma?
Čalīts: Gaidam nākamos grozījumus, kuros 80% būs tas pats, kas šajos, taču tiks pasniegti kā 'ieklausīšanās sabiedrības viedoklī'. Nav jau pirmā reize.
Vairis: Laikam pirmais saprātīgais lēmums amatā. Nākusi pie prāta vai tikai sagadīšanās?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas