"Novēmās, izgāza žulti un novēlēja visu to labāko"; "X" cepiens no skolnieku vecāku čatiņa

tautaruna.lv 21.oktobris 2023, 2:00
 
pixabay.com
Sabiedrībā nerimst nesaskaņas par valodas lietošanu. Kāda mamma palūgusi vecākus klases čatā sarakstīties latviski, bet pretīm dabūjusi kārtīgu "pļauku".

Ieraksts "X": "Uz lūgumu rakstīt latviešu skolas vecāku čatā latviešu valodā - krievi sniedz šādu atbildi. Ieteikums turēt mēli aiz zobiem! Tik ļoti jau krievisks, ka pat izbrīnu nerada."

Uz lūgumu klases vecāku čatā sarakstīties latviski, mamma saņēmusi iznīcinošu atbildi krievu valodā (tulkojums): "Visa problēma ir izskalotajās smadzenēs, nevis izpratnē par vienu vai otru valodu. Ja šeit būtu angliski vai kādā citā valodā runājoši vecāki, tad viena otra persona turētu savu mēli aiz zobiem. Te ir acīmredzami rusofobiski ieskati. Vienmēr var izmantot online tulkotāju un attiekties pret citiem ar cieņu, vienlaikus dodot piemēru saviem bērniem. Dievs ar jums! Visiem zināšanas un visu labu."

Komentētājiem ir savi ieteikumi: "Ja paši latvieši nerakstītu krieviski tad nebūtu šādas problēmas. Pateikt vatņikiem ka nemāki lasīt pa ruskī un viss."

"Tāpēc, ka ir latvieši kas runā un raksta krieviski, tāpēc arī krievi tā uzvedas. Ja neviens ar viņiem krieviski nerunās, tad viņi runās un rakstīs latviski."

"Okupanti vienmēr ir bijuši bezkaunīgi, bet šis jau ir par daudz"

"Novēmās, izgāza žulti un novēlēja visu to labāko. Klasisks vatņiks."

"Kas par kretīnismu ,citiem liek tulkotājā pārtulkot uz krievu valodu, lai būtu pieklājīgāk, bet paši turpina drukāt krieviski..."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas