Jaunais mācību gads RVT iesācies asiņaini

tautaruna.lv 26.septembris 2023, 0:30
 
nra.lv
Jaunais mācību gads Rīgas Valsts tehnikumā iesācies asiņaini vārda vistiešākajā nozīmē. 5. septembra vakarā izglītības iestādes dienesta viesnīcā izceļas konflikts vairāku audzēkņu starpā, turklāt ar aukstā ieroča lietošanu, vēsta "Degpunktā".

Par notikušo incidentu tā dēvētajās kojās raidījumu “Bez Tabu” uzrunā skolēns, lūdzot saglabāt anonimitāti, jo raizējas par iespējamajām represijām no līdzgaitnieku un pat skolas vadības puses.

"Rakstu anonīmi, jo skola draudēja ar sankcijām, ja izplatīs šo informāciju, bet mēs domājam, ka cilvēkiem tas ir jāzina. Viena meitene dienesta viesnīcā uzbruka ar nazi viņas kaimiņienēm. Dienu iepriekš viņa savai kojasbiedrenei draudēja uzbrukt ar nazi, tā rezultātā kojasbiedrene baiļu dēļ palika pa nakti pie kaimiņiem. Kaimiņienes bija aizslēgušas durvis kopīgajai vannasistabai, lai tā meitene netiktu iekšā. Nākamajā dienā kojasbiedrene uzrakstīja sūdzību par viņu, un viņu pārvietoja uz citu istabu," rakstīts vēstulē raidījumam.

Tās pašas dienas vakarā skolniece ieskrējusi istabā un skolasbiedrenei uzlējusi virsū verdošu ūdeni. Kā stāsta anonīmais aculiecinieks, uzbrucējai rokā turējusi arī nazi.

Kaimiņienei, kura bija dušā, ar nazi tēmēja vēderā, bet dvielis viņu pasargāja, un beigās trāpīja tikai pa roku. Meiteni, kurai uzlēja verdošo ūdeni, aizveda uz slimnīcu, jo bija apdegums, vajadzēja šuves, otrai meitenei nebija tik ekstrēmi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) apstiprina, ka 5. septembrī tika saņemts izsaukums uz negadījumu Rīgā, Dārzciema ielā 64. NMPD mediķi sniedza palīdzību divām personām, kuras tālāk tika nogādātas ārstniecības iestādē.

Turklāt atklājas, ka konfliktā iesaistītas pirmā kursa audzēknes, kuras, iespējams, ir pazīstamas vien dažas dienas kopš mācību uzsākšanas tehnikumā.

Nerunīga par šo incidentu ir skolas vadība un policija - ierosināts ir kriminālprocess un tajā iesaistītas nepilngadīgas personas.

Neoficiāla informācija liecina, ka agresore pēc vecāku lēmuma mācības RVT neturpinās.

Un šādi incidenti, diemžēl, mācību iestādēs nav retums. Nesen greizsirdības mākts jaunietis sadūra citu Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā audzēkni, Rīgas Lietuviešu vidusskolā skolēns ierodās ar nazi un draudēja nogalināt apkārtējos, pērn Liepājas Valsts tehnikuma audzēkne sadūra skolotāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:52

Jaunākās diskusijas