Sēņu tirgotājai Centrāltirgū sirds pilna: “Tā, man šķiet, ir ņirgāšanās!”

tautaruna.lv 26.septembris 2023, 1:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Šobrīd mežos īstens sēņu laiks. Un šis arī ražīgākais laiks tiem, kuri ar sēņu lasīšanu pelna naudiņu – tirgū, piemēram. Ar “Bez Tabu” sazinājās kāda sēņu tirgotāja, kuras sirds nu ir pilna.

Ilggadēja Centrāltirgus pārdevēja stāsta, ka pārdevējiem atņemti iemīļotie soliņi tirgus teritorijā. Visus gadus pārdevēji soliņu izmantojuši, bet tagad nākas no mājām ņemt līdzi savus. Pārdevēja stāsta, ka pēc garām, nostaigātām stundām mežā nostāvēt kājās, iztiekot bez soliņa, neesot iespējams. “Tā, man šķiet, ir ņirgāšanās!” uzskata tirgotāja.

Kur pazuduši soliņi, skaidrs nav arī citiem pārdevējiem. Visi kā viens atzīst - apsēsties gribas, bet soliņu nākas no mājām nest pašu spēkiem.

“Bez Tabu” satiek vietējos tirgus apsargus, kuri pie izslēgtām kamerām skaidro - soliņi novākti, jo uz tiem gulējuši bezpajumtnieki. Tikmēr Centrāltirgus pārstāve skaidro - soliņi nemaz nebija paredzēti pārdevējiem, un tie iepriekšējā vietā vairs neatgriezīsies. Pircējiem turpat netālu izvietoti pat vairāki soliņi.

Tikmēr pārdevējiem bez konkrētas tirgošanās vietas atliek vien par savu labsajūtu rūpēties pašiem jeb ņemt līdzi savu soliņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas