Pļavniekos ceļ trauksmi milzīgu žurku dēļ; iedzīvotāji lūdz palīdzību

tautaruna.lv 10.maijs 2023, 4:00
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Rīgas mikrorajona Pļavnieku iedzīvotāji jau pirms vairāk nekā mēneša vērsušies pie apsaimniekotāja “Rīgas namu pārvaldnieks” pēc palīdzības, taču, kā norāda iedzīvotāji, žurku skaits turpina pieaugt, vēsta "Bez Tabu".
Iedzīvotāja stāsta, ka pie kāpņu telpas pirms aptuvena mēneša lielā skaitā uzradušās žurku alas. Pēc nedēļas grauzēju skaits jau bijis tik liels, ka tās pie kāpņutelpas novērojamas ne tikai diennakts tumšajā laikā, bet gan cauru diennakti.

No kāpņutelpām tālāk aizstumti konteineri, tikmēr žurku skaits turpināja palielināties un tās jau sirojumus uzsāka iekštelpās.

"Pirms apmēram mēneša pamanījām žurku alas, pēc nedēļas pamanījām jau pirmās žurkas. Sākumā tās bija tikai dažas, bet pietiekami lielas. Pēc nedēļas vērsāmies “Rīgas namu pārvaldniekā”, taču nekāda rīcība nesekoja. Pagāja vēl nedēļa, žurku kļuva vēl vairāk, parādījās arī mazuļi. Žurkas vizinās arī liftā. Jā, kad atveras lifta durvis, žurkas uzreiz skrien iekšā. Skraida pa visiem stāviem. Mans dēls ar omi regulāri dodas staigāties, viņi baidās nākt ārā… nākot no pastaigas, dēls ar skrejriteni atkāvās no žurkas. Citiem cilvēkiem liftā ieskrēja žurka," saka Anžela.

Iedzīvotājus gan nepārliecina “Rīgas namu pārvaldnieka” veiktie darbi, žurkas tāpat mājas teritorijā turpina savu uzvaras gājienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:23

Jaunākās diskusijas