Piontkovskis paredz drīzu Prigožina nāvi; viņu nogalināšot savējie

Portāls nra.lv 10.maijs 2023, 12:51
 
Scanpix/Zumapress
Politologs Andrejs Piontkovskis paziņojis, ka Vāgnera grupas izveidotājs Prigožins “piedalās kastingā uz jaunā Krievijas fīrera vietu”, raksta unian.net.

Piontkovskis pieļauj, ka Vāgnera grupas līderis, tā dēvētais Kremļa diktatora Vladimira Putina “pavārs” Jevgēņijs Prigožins, kurš nolēmis ieņemt viņa vietu, drīzumā varētu tikt nogalināts.

“Prigožins piedalās jaunā fīrera atlasē krievu tautai. Protams, viņš uzvar šo atlasi pret Putinu tā dēvētās patriotiskās kopienas acīs,” savā “Telegram” kanālā rakstīja Piontkovskis.

Eksperts ir pārliecināts, ka Putina autoritāte strauji krītas, galvenokārt starp tiem, kas tika uzskatīti par viņa atbalstītājiem:

“Pat dedzīgā Putina atbalstītāja Margarita Simonjana vērsusies pie Putina, sakot, ka “cilvēkiem jau metas slikti no viņa solījumiem”.

Piontkovskis piebilda, ka “nodot Putinu nozīmē paredzēt nākamā Krievijas līdera atnākšanu”.

“Vai arī Prigožins tiks nogalināts tuvākajā laikā. Šoigu un Gerasimovam joprojām ir īpašas vienības, kas var veikt šo uzdevumu,” turpināja Piontkovskis.

Prigožinu nogalinās savējie

Jau agrāk Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirils Budanovs izteicies, ka Putina “pavāram” Prigožinam Krievijā draud fiziska likvidēšana.

Pēc Budanova domām, Krievijā ir pārāk daudz spēku, kas vēlas likvidēt Prigožinu, un Vāgnera līdera politiskā nākotne ir tieši saistīta ar viņa fizisko izdzīvošanu.

Jāpiebilst, ka Prigožins 9. maijā Putinam izvirzīja ultimātu, draudot atklāt patiesību par notiekošo situāciju Ukrainas frontē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas