12 gadus veca zēna brauciens uz Ķekavu izvēršas murgā

tautaruna.lv 10.maijs 2023, 1:00
 
Kaspars Krafts/F64
Kāda 12 gadus veca zēna māte vērsās raidījuma “Degpunktā” redakcijā, aprakstot visai netipisku situāciju Ķekavā.

Īsi pirms pieciem vakarā kāda Ķekavas iedzīvotāja saņēma uztrauktu zvanu no sava 12 gadus vecā dēla. Zēns brauca mājās ar autobusu no skolas Rīgā, taču degunu bija iebāzis mācību grāmatās un palaidis garām savu ierasto pieturvietu “Odukalns”. Puika vērsās pie šofera, taču gluži korektu rīcību nesaņēma.

“Piegāja pie autobusa vadītāja, pajautāja, vai mana pietura Ķekavā jau bija, autobusa vadītājs atbildēja, ka jā, mēs jau pabraucām garām, un pats sāka apstāties. Apstājās un izlaida tur pat, kur apstājās,” stāsta pusaudža māte.

Pusaudzis ar autobusu “Rīga-Bauska” nekad nebija aizbraucis tālāk par savu ierasto pieturu un viņš īsti nesaprata, kā lai apraksta mātei savu atrašanās vietu. Apkārt esot bijuši angāri un pļavas.

Māte atlika darbu un skriešus metās uz savu automašīnu. Ceļa posms ir taisns un sieviete zināja, ka, uzmanīgi braucot pa šoseju, dēls atradīsies.

Sieviete, sēžot pie stūres, lēnām kļuva dusmīga uz uzņēmumu “Nordeka” un tā šoferi. Māte bija neizpratnē, kāpēc autobusa vadītājs nepajautāja nepilngadīgajam pasažierim, vai viņam nebūtu ērtāk vienkārši izkāpt nākamajā pieturā.

“Nordeka” darbiniekiem izdevās noskaidrot situāciju, apskatot transportlīdzekļa salonā izvietoto video novērošanas kameru ierakstus, kā arī, aprunāties ar konkrēto autobusa vadītāju. Pasažieru pārvadājumu direktora vietniece skaidro, ka šoreiz pieredzējušais šoferis patiešām nebija rīkojies, kā vajag.

Uzņēmuma pārstāve paskaidroja, ka arī pusaudža māte saņēma zvanu un situācija ar vecākiem tagad ir izrunāta. Abas iesaistītās puses nonākušas pie sapratnes un vienojušās, kā pareizāk rīkoties, ja nākotnē atgadās kas līdzīgs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas