Imantā cietušā zēna tēvs: Notikušais, iespējams, manīs visu pusaudža dzīvi

tautaruna.lv 10.maijs 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / F64
Piektdien bars nepilngadīgu jauniešu izklīda pa Imantas ielām ar nolūku piekaut pāris puikas, ar kuriem iepriekš bija izcēlies konflikts. Izmisušie zēni, bēgot no varmākām, iespruka nepazīstamu cilvēku dzīvokļos, lūdzot palīdzību, taču viens no viņiem nepaspēja paslēpties. Policija nepaguva uzbrukumu novērst.

Bēgošie zēni sākumā bija pieci. Trīs patvērās pie Dinas, viens pie kaimiņa otrajā stāvā, bet piektais zēns nepaspēja noslēpties un nokļuva varmācīgo vienaudžu nagos. Sieviete redzēja pa logu, kā zēns tiek aizvilkts uz mežu, ar nolūku piekaut. Dina zvanīja policijai, taču likumsargi nepaspēja novērst varmācību. Sociālajos medijos drīz vien parādījās video, kur pusaudzis tiek žņaugts un sists.

Upuri sita gan zēni, gan meitenes, no kuriem liela daļa paspēja aizbēgt, pirms ieradās piekautā puiša tēvs.

Konstantīns stāsta, ka dēla gūtās traumas nav smagas, taču emocionālais pārdzīvojums, iespējams, mainīs visu pusaudža dzīvi. Vīrietis ir neizpratnē par policijas reakcijas lēnumu - viņaprāt, ja likumsargi būtu ieradušies ātrāk, viņa dēls nemaz nebūtu piekauts.

“Mani arī neapmierina, ka viņi ļoti ilgi brauca uz šo izsaukumu, es sapratu, ka pagāja piecdesmit minūtes. Viņi piebrauca pie izsaucēja pēc piecdesmit minūtēm, pie tā dzīvokļa, kurā bija bērni,” saka zēna tēvs.

Izrādās, arī Dina atbalsta Konstantīna teoriju. Nepilnas desmit minūtes bars ar pusaudžiem uzkavējās pie viņas dzīvokļa loga, meklējot upurus, taču ekipāža viņus nepaspēja noķert.

“Es centos operatorei šoka stāvoklī visu informāciju nodot, ka viņš tiek vests prom, ka viņiem visiem ir naži. Uz ko bija jocīgs jautājums, - jūs visiem 20 redzējāt nažus? Es to sajutu kā sarkasmu, jo neizklausījās, ka mani uztver nopietni,” stāsta sieviete.

Papildus tam policijas darbinieki uzvedušies, it kā viņiem trūktu informācijas par izsaukuma iemeslu.

“Viņi ienāca tādi iztraucēti, miegaini, neieinteresēti,” bilst Dina.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas