Ģimene noraizējusies par pusaudža drošību izglītības iestādē Naukšēnos

tautaruna.lv 17.jūnijs 2022, 7:30
 
F64
Ligitas nepilngadīgais brālis jau vairākus gadus dzīvo Naukšēnu sociālās korekcijas izglītības iestādē. Pēdējo mēnešu laikā ģimene ir noraizējusies par puiša drošību, jo citi jaunieši zēnu mēdz iebaidīt ar fiziskiem paņēmieniem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sociālās korekcijas izglītības iestāde ”Naukšēni” ir IZM pārziņā esoša izglītības iestāde, kas darbojas kopš 1998.gada. Iestādē ievieto bērnus vecumā no 11 līdz 18 gadiem, pamatojoties uz tiesas lēmumu.

Ligita stāsta, ka brālim uzsista zila, pat violeta auss. Iestādes darbinieki situāciju esot zinājuši, taču ģimene par vardarbību uzzinājusi no puiša.

“Man pati iestādes darbiniece viena zvanīja. Es ar viņu runāju, viņa saka: “It kā viņš ir izolēts, bet viņš tāpat ir briesmās”.”

Brīdi, kad Ligita sapratusi - iestādes darbinieces nespēj jauniešus pasargāt, viņa vērsusies pēc palīdzības. Centusies sazināties ar iestādes direktori, taču nesekmīgi. Tad zvanījusi Uzticības tālrunim.

Cenšoties vērsties pie iestādes vadības, tas Ligitai nav izdevies.

Un nav laikam jābrīnās par iestādes nevēlēšanos komunicēt. Pavisam nesen Izglītības un zinātnes ministrija paziņoja par iestādes slēgšanu līdz gada beigām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas