Liepnieks: Latvijai nav vajadzīgs prezidents

tautaruna.lv 17.jūnijs 2022, 11:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Politisko procesu apskatnieks Jurģis Liepnieks paudis viedoklis, ka tik mazai valstij kā Latvijai nav nepieciešams prezidents.

Iepriekš Liepnieks kopā politologu Filipu Rajevski iepriekš TV kanālā Rīga TV24 izteicās: "Vienīgais, ko Levits ienes Latvijas politikā, ir sapratne, ka mums nav vajadzīgs prezidents!"

Komentējot šo izteikumu, Liepnieks skaidroja, ka tik mazā valstī kā Latvija visas prezidentas funkcijas varētu izpildīt Saeimas priekšsēdētājs un premjers.

"Mēs esam maza valsts, bet valsts pārvalde milzīga un neefektīva. Prezidents ar visu svītu, padomniekiem, apsardzi, pili, utt., tipisks piemērs. Visas viņa funkcijas VIEGLI izpildītu Saeimas priekšsēdētājs + premjers. Kā piem., Kanādā," raksta Liepnieks.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Daži pauž, ka Kanāda šobrīd nav labākais piemērs. Vēl kāds raksta, ka runa nav par prezidentu kā amatu, bet par konkrētu cilvēku.

"Pamatproblēma pat nav tā, cik izmaksā kāda valsts augsta amatpersona, bet viņa darbības rezultivitāte. Ja amatu ieņemošais ir ‘bezcerīgs’, uz viņu iztērētajam nebūs lielas ietekmes uz valsts budžetu, bet neizdarībām - būs, un ļoti liela. Un otrādi. Pamatproblēma ir persona," teikts kādā komentārā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas