Ārste no Ukrainas nolemj palikt Latvijā

tautaruna.lv 17.jūnijs 2022, 8:42
 
Ekrānšāviņš
Kuldīgas slimnīcā jau mēnesi strādā Alīna Čera no Mariupoles. Ārste neslēpa, ka viņai vairs nav ne māju, ne darba vietas, kur atgriezties, tāpēc nolēmusi palikt Kuldīgas novadā, ziņo Skrundas televīzija un lsm.lv . 

Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā ukrainiete Alīna Čera strādā jau mēnesi un cenšas sarunāties latviešu valodā.

"Šai nodaļā es no rīta apstaigāju visus cilvēkus, mēs ar viņiem parunājamies, viņi man pastāsta, kas viņus uztrauc - kaut kam viens, kaut kam cits. Medikamentus viņiem izraksta ģimenes ārsts, bet principā tajos apjomos, kas te ir, es cenšos palīdzēt," stāstīja mediķe no Ukrainas.

SIA "Kuldīgas slimnīca" Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļas vadītāja Dace Upleja piebilda: "Daktere arī nokonsultē par medikamentu lietošanu, pārskata, iepazīstas ar mūsu medikamentu sistēmu, konsultē par nepieciešamām kaut kādām manipulācijām."

Kuldīgas slimnīcā darbu sāka divas ārstes no Ukrainas, viena jau devusies atpakaļ uz savu pilsētu Kijivu. Alīna ir no Mariupoles. Viņa ir terapeite un kardioloģe. Tur viņa bija lielas privātās klīnikas galvenā ārste, kā arī strādāja par ģimenes ārsti.

No intensīvi apšaudītās pilsētas viņai izdevies izkļūt tikai tāpēc, ka bijusi privātā automašīna un veiksme. Veiksme, jo nemitīgi krītošie lādiņi mašīnai netrāpīja.

Uz Latviju viņa atbrauca kopā ar 82 gadus veco tēti un suni. Alīna sacīja - māju, kur atgriezties, vairs nav, arī neatlaidīgi attīstītā privātā klīnika, kurai bija vairākas filiāles, ir vai nu sabombardēta, vai viss aprīkojums izzagts. Viņa nolēmusi palikt Latvijā.

"Tā problēma ir valoda, bet viņa ļoti cītīgi mācās, lai varētu turpināt strādāt terapijas nodaļā. Es ar viņu esmu pārrunājusi iespējas par kādas specialitātes nozares papildināšanu," sacīja Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste Agate Zīverte.

Alīna aktīvi mācās latviešu valodu, kursus darba dēļ vairs nevar apmeklēt, tāpēc valodu apgūst internetā, regulāri vakaros, arī veltot brīvos brīžus darbā vai ceļā, un arī cer atrast individuālu skolotāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas