Pasaulē bagātāko cilvēku apsūdz vērienīgā krāpšanā un iespējamā reketā

tautaruna.lv 17.jūnijs 2022, 15:30
 
Reuters/Scanpix/Leta
Šobrīd pasaulē bagātākā cilvēka titulu nes miljardieris, "Tesla" un "SpaceX" izpilddirektors Īlons Masks. Medijs "Reuters" ziņo, ka ceturtdien, 16. jūnijā, tiesā tik iesniegta sūdzība, kurā miljardieris tiek apsūdzēts par iesaisti piramīdas shēmā un iespējamu reketierismu.

Masku tiesā iesūdzēja kriptovalūtas “Dogecoin” investors.

Sūdzības iesniedzējs ir Kīts Džonsons, viņš apsūdz Masku par iesaisti piramīdas shēmā un tās vadīšanu.

Džonsons, iesniedzot sūdzību tiesā, paudis, ka Masks veicis reketu pret "Dogecoin". Viņš tiek apsūdzēts par mērķtiecīgu šīs kriptovalūtas reklamēšanu un cenas paaugstināšanu, lai pēc tam ļautu tās vērtībai strauji kristies.

Apsūdzībā teikts, ka Masks apzinoties, ka "Dogecoin" nav vērtības, jau 2019. gadā, veicināja tās peļņu. "Masks izmantoja savu pozīciju kā pasaulē bagātākais cilvēks, lai manipulētu ar "Dogecoin" vērtību peļņas un izklaides nolūkos," teikts apsūdzībā.

Sūdzībā ir apkopoti arī Vorena Bafeta, Bila Geitsa un citu komentāri, kas apšauba kriptovalūtas vērtību.

Šobrīd Maska advokāts nav sniedzis komentārus par iesniegto sūdzību.

Arī sūdzības iesniedzēja advokāts nav komentējis esošo sitāciju, kādi pierādījumi ir viņu rīcībā, kas apstiprinātu, ka ir tikusi īstenota piramīdas shēma.

Džonsons no Maska vēlas piedzīt 86 miljardus ASV dolārus, kas ir tikti pielīdzināti summai, kāda ir saistīta ar “Dogecoin” tirgus vērtības samazināšanos kopš 2021. gada maija. Tomēr Džonsons vēlas ne tikai atgūt šo summu, bet iegūt trīskārši lielu atlīdzību, kā rezultātā viņš vēlas ar tiesas palīdzību no Maska piedzīt 258 miljardus ASV dolārus.

Viņš arī vēlas panākt to, ka ne Masks, ne viņa uzņēmumi vairs nevar reklamēt "Dogecoin".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas