Atklāj detaļas par traģisko autobusa avāriju Rīgā

tautaruna.lv 3.novembris 2021, 13:09
 
Twitter
Traģisks negadījums otrdienas rītā noticis Biķernieku ielā, Stopiņu novada pievārtē. “Audi” vadītājs taisnā un labi pārredzamā ceļa posmā nenovaldīja stūri un “ielidoja” pretim braucošā 16. maršruta autobusā, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pēc pamatīgas sadursmes ar vieglo ”Audi” spēkratu sabiedriskā transporta vadītājs tik tikko savaldīja autobusu, lai to neapgāztu un neiebrauktu ceļmalā augušajos krūmos un kokos. Vīrietis atceras, ka viss risinājās ļoti ātri, turklāt trieciens bija virzīts tieši uz transporta kabīni, neiespējami bija bremzēt, jo ”Audi” nonesis apakšējo virsbūves daļu, kur atradās autobusa pedāļi. Pēc saņemtā trieciena mazākais auto pārvērtās lūžņu kaudzē un, inerces vadīts, tika pārmests ielas pretējā pusē.

Aculiecinieks Viktors brauca kopējā plūsmā ar citiem satiksmes dalībniekiem un šausminošo ainu vēroja no paša sākuma. Viņš bija viens no pirmajiem, kas piesteidzās pie ”Audi” vadītāja, taču nekādi līdzēt viņam vairs nevarēja.

“(DP: Ko tieši jūs redzējāt, kad piebraucāt tuvāk notikuma vietai? Cik kritiski viss izskatījās?) Tur cilvēks gājis bojā. Es biju piegājis, viņš tur sēdēja. (DP: Vai mēģinājāt viņam palīdzēt? Kā palīdzēt?) Es piegāju, viņš jau bija miris. Tur jau nekāda pulsa nebija. Tur viņš sēdēja kā dzīvs, kā mūmija. Cilvēkam nepaveicās, ko tur vairs izdarīs. Tāds ātrums, kaut gan te stāv zīme ar ātruma ierobežojumu 50 km/h stundā. Varbūt viņš samazināja ātrumu, bet kāds izskrēja priekšā, tas nav zināms,” stāsta aculiecinieks.

Ņemot vērā faktu, ka avārijas izraisītājs gājis bojā, šobrīd policistiem nav sīkākas informācijas par negadījuma iemeslu, bet ir daži pieņēmumi, kādēļ ”Audi” nobraucis no savas joslas. Tiek pieļauts, ka vadītajam pie stūres kļuvis slikti vēl pirms sadursmes un viņš nespēja kontrolēt savu auto.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas