Krīze medicīnā: Viņķele pārmet gļēvumu un nespēju lemt

tautaruna.lv 3.novembris 2021, 9:20
 
F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele, kuru ministra amatā nomainīja Daniels Pavļuts, komentējot pašreizējo krīzi medicīnā, saka, ka viņa vienīgais skaidrojums tam ir gļēvulība un nespēja lemt, vēstīts Gitas Vīksnes, Edgara Orlova materiālā "Pavļuta laiks ir beidzies?" izdevumā "Privātā Dzīve".
Kā uzskata Viņķele, Latvija bez šaubām nebūtu šajā situācijā ar hospitalizāciju un mirstību, ja vakcinācija būtu veikusies raitāk. Viņa nesaprot, kāpēc vēl vasarā nevarēja noteikt prasību vakcinēties noteiktām profesijām, un vienīgais skaidrojums tam ir gļēvulība un nespēja lemt.

Vakcinācija, pēc Viņķeles domām, nesekmējusies arī tāpēc, ka valdībā strādājošie nespēja sadzirdēt un saprast visus iedzīvotājus.

"Ir dīvaini strādāts, ja veselības, labklājības un arī izglītības ministram termiņa laikā nav prasīta demisija. Parasti demisijas pieprasījumi ir saistīti ar budžeta lietām, un tā ir kolektīva atbildība. Nozares ministrs ir tikai sliktās ziņas nesējs, kuru tad mēģina šaut. Tagad ir sarežģītāk, jo runa nav par finansējumu, bet par dialogu ar nozari. Paredzu, ka kolēģim šis demisijas pieprasījums ir grūtāks nekā, ja tas būtu kārtējās budžeta nepietikamības dēļ," pauž Viņķele.

Viņa saprot, ka tagad Pavļutam ir intensīvs sarunu raunds ar nozares pārstāvjiem un var jau būt, ka izdosies pārpratumus atrisināt un nolīdzināt, lai spētu kopā tālāk strādāt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas