Kāpēc mirst pret Covid-19 vakcinētie? Pieredzē dalās mediķi

tautaruna.lv 3.novembris 2021, 17:30
 
F64
Tiem Covid-19 pacientiem, kuri nomirst un kuri pret vīrusi ir bijuši vakcinēti, visbiežāk nāves iemesls ir smagas blakus hroniskas saslimšanas, piemēram, cukura diabēts vai sirds mazspēja. Tā liecina Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) mediķu Covid-19 pacientu ārstēšanas pieredze. Savukārt tiem pacientiem, kuri mirst no Covid-19 un kuri nav vakcinēti, visbiežāk nāves cēlonis ir plaušu saslimšana vai tās izraisītas komplikācijas, vēstīts Aijas Kincas materiālā LTV Panorāmā.

RAKUS Toksikoloģijas klīnikā ārstē tikai Covid-19 pacientus, šeit ir 24 gultas un 22 patlaban ir aizņemtas. No 22 pacientiem divi ir pilnībā vakcinēti.

Līdzīga pieredze ir arī slimnīcas uzņemšanā. “No hospitalizētiem pacientiem, kuriem hospitalizācijas iemesls ir Covid-19, no desmit viens ir vakcinēts, jā,” pastāstīja slimnīcas Neatliekamās medicīnas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Toksikoloģijas un sepses klīnikas ārstu pieredze liecina, ka slimnīcā nonāk aizvien vairāk pacientu, kuri nav beiguši pilnu vakcinācijas pret Covid-19 kursu.

Tāds ir arī šīs klīnikas jaunākais pacients - viņam ir tikai 19 gadi, smaga pneimonija un saņemta viena vakcīnas pret Covid-19 deva.

“Viņš ir saņēmis pirmo vakcīnu “Pfizer”, tas bija oktobra vidus un tad nepilnas divas nedēļas pēc tam parādījās simptomi. Būtiska problēma ir lieks svars, sver pāri 120 kilogramiem,” sacīja klīnikas vadītājs Oļegs Šuba.

Klīnikas vadītāja pieredze rāda, ka mirušajiem, kuri pret vīrusu bija vakcinēti, bez Covid-19 bija arī citas slimības.

“Ja mēs vērojam pacientus, kas no Covid iet bojā, viņi aiziet pamatā ar plaušu saslimšanu vai komplikāciju, kas radusies. Bet ne no Covid, tā ir tā hroniskā blakus patoloģija, kas dekompensējas, - gan cukura diabēts, gan pārciesti insulti, hroniskas plaušu saslimšanas un liekais svars. Vakcinācija cilvēku nepadara par nemirstīgu,” norādīja Šuba.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas