Kārlis Anitens neslēpj dusmas: Divus gadus mūs čakarē ar pēkšņiem lēmumiem

tautaruna.lv 3.novembris 2021, 18:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Režisors Kārlis Anitens, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs", neslēpa sašutumu par valdības lēmumiem pandēmijas laikā.

K. Anitens raidījumā komentēja prasību par D. Pavļuta demisiju un domstarpībām ar mediķu organizācijām.

Runājot par "grēkāžu" meklēšanu, režisors norāda, ka ir "zemiski" brīdī, kad "valstī viss jūk un brūk" meklēt kādu vienu vainīgo, jo, viņaprāt, tas nesniedz nekādu rezultātu.

K. Anitens par pamatproblēmu uzskata to, ka politiķi neuzticas un nesadarbojas ar ekspertiem. Viņš uzskata, ka šobrīd mediķi ir galvenie, kuros būtu jāieklausās, tostarp politiķiem.

"Jo manī vairs nav bailes no tā kovida, mēs zinām, ka ar to ir jāsadzīvo. Tu dzīvo, esi vakcinējies, ēd, dari. Šobrīd es arī strādāju no mājām, ievēroju visus tos noteikumus, bet man ir dusmas. Man ir dusmas par to, ka gandrīz divus gadus mūs čakarē ar kaut kādiem pēkšņi pieņemtiem lēmumiem, kas stājas spēkā no rītdienas. Pēc nedēļas stājas spēkā vēl kaut kas," savus neapmierinātību neslēpj režisors.

Kā zināms, 2. novembrī Ministru kabinets diskutēja par "dzīvi pēc 15.novembra" jeb periodu pēc stingrajiem Covid-19 ierobežojumiem, kas saukti arī par "lokdaunu".

Jau vēstīts, ka Latvijas Ārstu biedrība pieprasīja veselības ministra Pavļuta demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Vēlāk demisijas pieprasījumam pievienojās arī Latvijas Māsu asociācija, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Jauno ārstu asociācija.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) vairāku dienu garumā organizēja tikšanās ar LĀB un citām mediķu organizācijām, veselības ministru, koalīcijas partneriem, kā arī visiem iesaistītajiem notika kopīga sanāksme. Pēc tās Kariņš paziņoja, ka Pavļuts ir apliecinājis spēju sadarboties ar savas nozares pārstāvjiem un apņēmies risināt ar viņiem kopā kritiski svarīgos nozares jautājumus, un premjers lēmis ļaut ministram turpināt strādāt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas