Ķemeru atjaunotajā parkā greznās melnās laternas, iespējams, veidotas no plastmasas

tautaruna.lv 3.novembris 2021, 19:40
 
skaties.lv / Bez Tabu
Sociālajos tīklos Jūrmalas viesi dalījušies savās pārdomās par vasarā atjaunoto Ķemeru parku. Atpūtnieku uzmanību piesaistījušas melnās laternas, kuras, iespējams, ir veidotas no plastikāta. Turklāt jau novērojami pirmie defekti, ziņo raidījums "Bez tabu".

Vietējie jūrmalnieki sākotnēji, uz aci apskatot laternas, ir pārliecināti, ka tās nevarot būt veidotas no plastikāta, jo izskatoties pārāk greznas. Tomēr,aptaustot stabus, domas mainās.

Ķemeru vēsturiskā parka vērienīgie atjaunošanas darbi izmaksājuši 9,5 miljonus eiro. Apstaigājot apkārt, redzami jau pirmie defekti, spuldzēs uzkrājas lietus ūdens!

"Tas, protams, nav normāli, ka spuldzēs jau uzkrājas ūdens, tā tam nevajadzētu būt. Visticamāk, ir gadījies ražotāja defekts, tā mēdz gadīties. Jāatceras gan, ka gaismeklis ir noslēgts un gaiss tur iekšā ir. Temperatūras ietekmē saraujas un saspiežas, veidojas mitruma sūknis, kas ievelk mitro gaisu iekšā. Ja blīvējums nav pareizi uzlikts, tad mitrums tiek iekšā un sakrājas. Iedzīvotājiem gan briesmas nedraud, " apgalvo RTU Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes pētnieks Ansis Avotiņš.

Pētnieks apstiprina, ka šobrīd ir tāda tendence, ka aizvien vairāk parādās plastikāta izstrādājumu. Tas skaidrojams ar to, ka metāls ir dārgs, tāpēc plastmasa ir laba alternatīva.

"Ķemeru kultūrvēsturiskā parka teritorijā uzstādītās apgaismojuma laternu balstu struktūra sastāv no vairākiem elementiem - balsta pamata konstrukcija (serde) ir veidota no hibrīda tērauda caurulēm, kas pārklātas ar pārsedzošām, cieta poliuretāna putām, un to ārējā daļa (apvalks) ir veidota no sintētiska materiāla (plastmasas materiāla), kas noturīgs pret saules UV staru un mitruma iedarbību.Šie apgaismojuma balsti ir mazas arhitektūras formas, kas izvēlētas atbilstoši parka vēsturiskajai koncepcijai, pamatojoties uz veikto arhitektoniski māksliniecisko izpēti, " skaidroja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Baiba Birzniece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas