Vai Pavļuts pats pārkāpj stingros Covid-19 ierobežojumus?

tautaruna.lv 3.novembris 2021, 11:30
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Veselības ministrs Daniels Pavļuts mikroblogošanas vietnē Twitter ieskicējis savas darbadienas plānu, kas liecina - ministrs mājās brauks pēc patlaban valstī noteiktās komandantstundas.

Pavļuts ironizē, par to, ka dosies mājās pēc plkst. 20:00, sakot - ja nu kas, policistiem būs jāzvana premjeram Krišjānim Kariņam.

"Vēl viena pandēmijas darbdiena. Tā sākās ar Rīta Panorāmu, noslēgumā Šodienas jautājums. Pa vidu valdības sēde ar veseliem 19 Veselības ministrijas virzītiem jautājumiem. Ja nu kas, policistiem būs jāzvana Krišjānim Kariņam, kad braukšu mājās," raksta Pavļuts.

Jāpiebilst, ka šis Pavļuta ieraksts gan izraisīja kritikas vilni. Twitter lietotāji neskopojās ar asām frāzēm par to, ka viņam jāatkāpjas no amata vai jāiet pensijā un aicināja aizdomāties, ka citiem - mediķiem, uzņēmējiem - šobrīd kļājas vēl grūtāk.

Jau ziņots, ka pēc "lokdauna" beigām jeb pēc 15.novembra darbam klātienē plānots saglabāt līdzīgas prasības kā pašlaik, Ministru kabineta sēdē pauda veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) padomnieks Kaspars Bērziņš.

Viņš norādīja, ka tādējādi plānots maksimāli turpināt nodrošināt attālinātā darba iespējas, lietot sejas maskas un lieki nepulcēties.

Tāpat spēkā paliks prasība, ka no 15.novembra obligāti Covid-19 sertifikātam jābūt publiskā sektora darbiniekiem, valsts un sociālās aprūpes darbiniekiem, kā arī tiem, kuri ir tiešā saskarsmē ar klientiem, lielu cilvēku skaitu.

Savukārt no 15.decembra Covid-19 sertifikātiem jābūt visiem klātienē strādājošajiem.

Vienlaikus no jauna varētu pakāpeniski ieviest skrīninga programma ar paštestiem darba vietās, tostarp vakcinētām personām, sākot ar izglītības un publiskā sektora augsta riska jomās.

Jau vēstīts, ka līdz 15.novembrim Latvijā spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:55

Jaunākās diskusijas