VIDEO: Rīgas kanālā dzīvojošās pīles ir traģiskā stāvoklī

tautaruna.lv 14.marts 2023, 13:15
 
Kaspars Krafts/F64
Mēneša sākumā Rīgas centrā notika avārija, kur tika sadauzīta kravas automašīnas degvielas bāka. Naftas produkti izplūda pilsētvidē, radot piesārņojumu. Pirms pāris dienām atklājās, ka skāde ir nopietnāka, nekā sākotnēji secināts – proti, pīles, kas dzīvo Kronvalda parkā, ir notraipītas ar degvielu un vairs nevar ne palidot, ne sevi sasildīt, vēsta "Degpunktā".

Cilvēki, kas ikdienā dodas uz Kronvalda parku piebarot savvaļas putnus, iespējams, pēdējā laikā ir ievērojuši, ka dažas pīles sākušas uzvesties savādi. Ik pa brīdim redzams, ka kāds no putniem turas atstatu no bara un ir nepārtraukti aizņemts ar sevis apkopšanu. Eksperti brīdina, kas tas nenozīmē neko labu.

“Vienmēr, kad putns ir visvājākais, viņš iet prom no bara. Es ar savu aci redzu, ka viens riktīgi ir,” skaidro biedrības “Drauga Spārns” darbinieks Aleksandrs.

Izrādās, Rīgas centra pīlēm ir sabojāts apspalvojums. Turklāt dažiem no putniem esot garantēta nāve - spalvas ir tik ļoti saķepušas, ka vairs nespēj ūdensputnus sasildīt.

Tagad nepieciešams pīles izķert un pa vienai nomazgāt, citādi tās aizies bojā. Process aizņem vairākas nedēļas.

“Tās vajag divreiz mazgāt ar birsti. Katram putnam, kuru cilvēki mazgā, protams, ir stress,” skaidro Aleksandrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas