Skandāls Lietuvas žurnālistu aprindās: LRT ģenerāldirektore apsūdzēta mobingā

tautaruna.lv 14.marts 2023, 16:53
 
Pixabay.com
Lietuvas Žurnālistu savienība apsūdzējusi sabiedriskās raidorganizācijas LRT ģenerāldirektori Monika Garbačiauskaitė-Budriene mobingā un personas vajāšanā viņu pārliecības dēļ.
Lietuvas Žurnālistu savienības ( LŽS ) valde vērsusies pie Viļņas Universitātes atbildīgajām personām, informējot par mobinga situāciju un nepamatoto vajāšanu pret LŽS biedru, žurnālistu un šīs augstskolas pasniedzēju Jolantu Mazīli. Turklāt par šo situāciju ir informēta LRT padome , teikts paziņojumā presei.
Šā gada 23.februārī LŽS saņēma Viļņas Universitātes pasniedzējas Jolantas Mazīles ziņojums par mobingu. Pasniedzēja LŽS nodeva Viļņas Universitātes Komunikācijas fakultātes Žurnālistikas bakalaura studiju programmas komitejas sēžu oficiālo video un audio ierakstu, kā arī sanāksmju stenogrammām un komisijas aicinājumu Centrālajai ētikas komisijai. universitāte. Saņemtajā ziņojumā norādīts, ka Žurnālistikas bakalaura programmas komisija veic skaidri izteiktas darbības un centienus graut personas reputāciju.
“Iepazīstoties ar iesniegto materiālu, ir acīmredzams, ka šo vajāšanu iniciēja, mērķtiecīgi un neatlaidīgi veica LRT ģenerāldirektore, VU Komunikācijas fakultātes Žurnālistikas bakalaura studiju programmas sociālā partnere, šīs komitejas locekle Monika Garbačiauskaitė-Budriene,” atzīmēts ziņojumā .
. M. Garbačiauskaite-Budriene uzsver, ka šo LŽS valdes lēmumu vērtē kā tendenciozu un pilnīgi nepamatotu, kas turklāt esot saistīts ar gaidāmajām LRT ģenerāldirektora vēlēšanām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas