Bijusī izglītības ministre nopeļ tagadējās ministres lēmumu

tautaruna.lv 14.marts 2023, 20:30
 
Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency
Februāra beigās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša intervijā raidījumam "Rīta panorāma" uzsvēra, ka nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās kopā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Savukārt 15.februārī noslēgtais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un IZM sadarbības līgums paredz valsts budžeta līdzekļus nepiešķirt sportistiem un sporta darbiniekiem, ja tie piedalās sporta sacensībās, kurās piedalās arī Krievijas Federācijas vai Baltkrievijas Republikas sportisti neatkarīgi no to statusa un starptautisko sporta federāciju noteikumiem un lēmumiem.

Saskaņā ar LOK līgumu ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) LOK otrdien valdes sēdē lēma par finansējuma pārtraukšanu riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, tenisistei Aļonai Ostapenko un vēl divām tenisistēm, kuri ir piedalījušies sacensībās kopā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Šo lēmumu nopeļ bijusī izgltības ministre Anita Muižniece.

Hosē: To sauc par dubultajiem standartiem. Viena federācija nolemj vienu, bet otra - ko citu. Ar ko Aļona sliktāka par NBA un NHL spēlētājiem?

Kārlis: Saprotu, ka vienam ģēnijam var ienāk pilnīgi stulba ideja, bet pārsteidz, ka partiju biedri ir šo akceptējuši.

Jānis: Šī ir debīlisma augstākā pilotāža!

Lelde: LV neatbalsta RU un BLR sportistu piedalīšanos starptautiskās sacensībās. Lēmums ir pareizs, jo mūsu sportstiem nav jāsacenšas ar izvarotāju un slepkavu atbalstītājiem. Jo vairāk valstu pievienosies, jo ātrāk RU un BLR tiks izlēgta no sporta vides

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas