11 gadus veca meitene Rīgā nonāk šausminošā situācijā mātes dēļ

tautaruna.lv 12.novembris 2021, 12:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Kāda sieviete atradusies tik stiprā alkohola reibumā, ka viņas meitai nācies zvanīt policijai, jo sieviete bija aizmigusi kāpņu telpā, vēsta “Degpunktā”.
Dienas vidū galvaspilsētas policisti saņēmuši zvanu no kādas vienpadsmit gadus vecas skolnieces, kura likumsargiem atklājusi šausminošu situāciju - viņas māte esot tā piedzērusies, ka nespējot pat nokļūt mājās un esot aizmigusi turpat daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā. Savukārt meitene mājās nu palikusi viena.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Zemgales pārvaldes priekšnieka vietnieks Edgars Bensons-Bukšs stāsta, ka uz notikuma vietu tika aizsūtīta autopatruļa, kas ieradās namā un konstatēja kāpņu telpā sievieti ļoti spēcīgā reibumā.

Kamēr inspektore centusies nodibināt jebkādu kontaktu ar sievieti, kuras acu skatiens liecinājis par viņas veselā saprāta vismaz uz brīdi atkāpšanos, kāds no policistiem devies augšup uz vienu no dzīvokļiem, lai pārliecinātos par to, kā jūtas izsaucēja. Par laimi, drīz atklājies, ka meitenei nekas nekait, taču kļuvis skaidrs arī tas, ka nav neviena, kas varētu parūpēties par bērnu.

Uz jautājumu, vai mamma bieži dzer, meitene atbildēja apstiprinoši. Citu radinieku viņai neesot, tēvs atrodoties Somijā.

Lai pārbaudītu sievietes reibuma stāvokli, pārbaudīta alkohola koncentrācija viņas izelpā. Pirmajā pūtienā alkometrā konstatēta - 4,54 promiļu - reibuma pakāpe, taču otrreiz iepūst, lai apstiprinātu rezultātu, sieviete nespēja. Tāpēc viņa nogādāta psiholoģijas un narkoloģijas centrā Tvaika ielā alkohola pārbaudes veikšanai. Tur noskaidrots, ka sievietei bija 4,49 promiļu reibumā.

Māte reibumu varējusi izgulēt mājās, savukārt meita tika nogādāta krīzes centrā.

Par šo incidentu ir ierosināta administratīvā lieta un ģimene vismaz kādu laiku nu būs sociālo dienestu uzraudzībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas