NBS komandieris: Mūsu galvenais uzdevums ir atturēt migrantus no robežas šķēršošanas

tautaruna.lv 12.novembris 2021, 18:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) izpildījuši aizsardzības ministra rīkojumu un gatavi pēc pavēles doties uz Latvijas-Baltkrievijas robežu, lai nepieciešamības gadījumā palīdzētu Valsts robežsardzei, kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" apliecina NBS komandieris Leonīds Kalniņš.

Atbildot uz skatītāja jautājumu, vai līdzīga hibrīduzbrukuma gadījumā, kādu piedzīvo Polija, NBS "ļaus migrantiem nopostīt žogu uz robežas", L. Kalniņš atbild, ka galvenais uzdevums ir atturēt migrantus no robežas šķērsošanas.

"Protams, visādi var gadīties. Mēs nevaram garantēt, ka šeit nevarētu atrasties lielāks skaits [migrantu] un mums būs noteikti jāstāv pretī un jāatgrūž atpakaļ," norāda NBS komandieris.

Viņš norāda, ka, ja šāda situācija izvērstos, pagaidu žogs uz robežas, "protams, varot ciest", bet komandieris apstiprina, ka bruņotie spēki "stāvēs stingri" un piemetina, ka armijas un robežsardzes sadarbības rezultātā šovasar neviens migrants nav iekļuvis Latvijā.

Jau vēstīts, ka šajās dienās simtiem migrantu mēģina no Baltkrievijas vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Otrdienas vakarā Polijas ziņu aģentūra PAP paziņoja, ka divām lielām migrantu grupām tomēr ir izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas. Visi Polijas teritorijā iekļuvušie nelegālie imigranti aizturēti, trešdienas rītā pavēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas