Atklāti jauni fakti par autosportista Nika Elekša nāvi Siguldā

Viktorija Gabrjuna 4.februāris 2020, 11:08
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Kriminālprocesa ietvaros Siguldas policija izmeklē autosportista Nika Elekša nāves apstākļus pagājušās nedēļas nogalē. Aculiecinieku versijas par liktenīgo kautiņu atšķiras, un daudzas notikušā detaļas joprojām ir neskaidras, tāpēc bojāgājušā puiša ģimene centīsies tās noskaidrot, algojot neatkarīgus ekspertus, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pagājušās nedēļas izskaņā raidījums “Degpunktā” jau vēstīja par traģisku jauna vīrieša bojāeju Siguldas apkaimē. Niks Eleksis, apmeklējot paziņas jubilejas svinības viesu namā ”Vālodzes”, iekļuva kautiņā un guva miesas bojājumus. Puiša mamma un citi piederīgie raidījumam stāsta, ka viņam uzbrucis ballītes dalībnieks, kurš strādā par ugunsdzēsēju.

“Tad, kad viņi ir ārā kāvušies, tad durvis bija aizslēgtas, lai nevar neviens traucēt. Kāda no ballītes dalībniecēm ir redzējusi, ka mans dēls aizsargājās ar solu, jo tas vīrietis esot bijis ļoti liels un muskuļots. Mans dēls ļoti trausls, bez pieredzes kautiņos,” ar asarām acīs stāsta Nika mamma Sandra.

Arī Siguldas pašvaldības policija apstiprina, ka jubilejas svinībās piedalījušās valsts amatpersonas. “Šajā privātajā pasākumā ir piedalījušies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji. Tā ir oficiāla informācija. Bet par Valsts policijas vai pašvaldības policijas pārstāvjiem šādu ziņu nav,” raidījumam norāda Siguldas pašvaldības policijas priekšnieks Māris Riekstiņš.

Liecinieku versijas par dūru cīņas gaitu atšķiras, un tuviniekiem ir grūti saprast patieso notikumu gaitu.

“Man ir ļoti lielas aizdomas, ka šie cilvēki grib sadarboties, grib mainīt liecības, grib apiet taisnību. Katrs runā citādi. Ir dzirdēts ļoti daudz dažādu versiju - ka ir iekāpts mašīnā, ka ir izsaukta speciāli mašīna Nikam un viņš ir aizbraucis mājās. Kāds kaut ko stāsta, ka ir redzējis, ka mans bērns ir iekāpis tieši kopā ar kautiņa otru dalībnieku vienā mašīnā,” norāda Nika mamma.

Niks pēc konflikta nozudis, un tuvinieki pieļauj iespēju, ka viņš no pasākuma ticis padzīts. Puisi pēc ilgstošas meklēšanas atrada guļam kādas privātmājas pagalmā bez dzīvības pazīmēm. Nika mamma Sandra uzskata, ka policija, kas ieradās ”Vālodzēs” īsi pēc kautiņa, nepildīja savus pienākumus.

“Netika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Man ir ļoti grūti teikt kāpēc, par to es arī esmu ļoti lielā šokā. Viss tas man liekas ļoti liela mistika,” saka Sandra.

Pašvaldības policijas priekšnieks skaidro, ka likumsargiem nebija pamata piespiedu kārtā Niku nodot mediķu aprūpē un inspektori likumiski visu darījuši pareizi. Policisti, ierodoties notikuma vietā, vērsušies pie kautiņā cietušā Nika, lai skaidrotu notikušā apstākļus. Sarunās ar likumsargiem jaunietis esot akcentējis, ka tam nodarīti miesas bojājumi, taču noskaidrojies, “ka šis ir personīgu raksturu precedents.”

“Sarunu laikā gan ar vienu, gan otru pusi noskaidrojās, ka vienai pusei pret otru nav nekādas pretenzijas, līdz ar to arī apkārtējiem nav saprotama policijas ierašanās. Formāli uzdotais jautājums par to, vai ir nepieciešama medicīniskā palīdzība, no tās jaunietis pat atteicās. Ņemot vērā, ka pretenzijas konfliktējošām pusēm vairs nav, abas puses arī paspiež rokas un turpina šīs svinības, protams, mēs savu kompetenci noslēdzam, ziņojot par notikušo Valsts policijai,” norāda Siguldas pašvaldības policijas priekšnieks Māris Riekstiņš.

Valsts policija esot informēta, ka Nikam ir nodarīti miesas bojājumi, taču viņš atteicies gan no mediķu palīdzības, gan arī iesnieguma rakstīšanas par notikušo. “Likums tālāk neparedz, ka personu varētu piespiedu kārtībā uzņemt savā automobilī un nogādāt pie mediķiem,” saka Riekstiņš.

Nika Elekša tuvinieki gan ar nepacietību gaida policijas ekspertīzes rezultātus. Oficiālā versija vēsta, ka puisis miris nosalstot, taču radiniekiem ir aizdomas, ka strīdā gūtie miesas bojājumi bijuši smagāki, nekā norāda sākotnējā izmeklēšana, kas fiksējusi vien lauztu degunu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas