Vai Viņķeles "pārsteigums" par zālēm aptiekā ir pamatots?

Rita Lazda 4.februāris 2020, 14:00
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Aizvadītās nedēļas nogalē ne viens vien mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs pamanīja veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) ierakstu par piedzīvoto situāciju aptiekā, kur viņai piedāvāts klepus sīrups, kas ražots rūpnīcā, kas pieder tam pašam aptiekas īpašniekam. Notikušo jau varētu saukt par ikdienišķu, ja vien izbrīnu neraisītu fakts, ka veselības ministre ir pārsteigta par šādu situāciju.
"Mēness aptiekā uz lūgumu piedāvāt klepus sīrupu, kā vienīgo iesaka Rīgas farmaceitiskās rūpnīcas ražojumu. Aptiekai un rūpnīcai viens īpašnieks. Vaicāju farmaceitei pēc alternatīvām, kaut ko neveikli nomurmina. Ceru, ka tā ir sagadīšanās nevis norma," piektdien, 31.janvārī, situāciju apraksta veselības ministre, kura sarunai arī pievienojusi tēmturi "reformas farmācijā".

Reformas farmācijā noteikti ir nepieciešamas, tomēr vai tiešām šī ir pirmā reize, kad veselības ministrei gadījusies šāda situācija? Un no otras puses, kas gan tur pārsteidzošs, ja aptiekas, tāpat kā jebkurš cits pārdevējs, primāri pārdod savu produkciju?

Protams, te jau arī nevar aizmirst jautājumu par cenu atšķirībām, jo, iespējams, cita ražotāja zāles šajā gadījuma varētu būt lētākas, tomēr nav jau izslēgts, ka to tīri cilvēcīgi varam pajautāt arī pārdevējam brīdī, kad iegādājamies medikamentus. Turklāt I.Viņķele taču ir tā persona, kura atbild par veselības nozari Latvijā, tad visas iespējas nākt klajā ar ierosinājumiem un risinājumiem arī šādai situācijai, vai ne?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:02

Jaunākās diskusijas