Rīgā noķerts "nenotverams" laupītājs, kas sirojis Juglā un Mežciemā

tautaruna.lv 30.janvāris 2020, 23:31
 
Dāvis Ūlands/F64
Kāds laupītājs vairāk nekā nedēļu sirojis Juglas un Mežciema apkaimē. Pateicoties policistu darbam un kādai necerētai veiksmei, šobrīd noziedznieks ir aiz restēm, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Aptuveni pirms nedēļas Juglas un Mežciema iedzīvotāju starpā, kā arī sociālajos tīklos sākuši klejot stāsti par kādu nenotveramu un ārkārtīgi nekaunīgu laupītāju, kas uzdarbojas apkaimē.

Par viņa upuriem pārsvarā kļuvušas pensionāres. Šobrīd ir zināms, ka Teikas policijas iecirkņa teritorijā īsā laika posmā šis vīrietis veicis vismaz astoņus noziegumus.

Ja pirmajos trīs gadījumos ļaundaris pēc somiņas paķeršanas nozudis tumsā, sekojis jau krietni vien pārdrošāks noziegums. Vīrietis gaišā dienas laikā meties virsū kādai sievietei Hipokrāta ielā.

Šajā gadījumā gan laupītājam esot paveicies mazāk, jo sieviete kliedzienus sadzirdējuši Rīgas 89. vidusskolas 11. klases skolēni. Puiši metušies palīgā un ļaundari aizturējuši pie kādas blakus mājas. Noziedznieks aizstāvējies ar nazi, taču skolniekiem izdevies somiņu atgūt.

Tobrīd gan aizturēt bruņoto ļaundari nav izdevies un viņš devis kājām ziņu, bet apkaimē viena pēc otras parādījušās vairākas policijas ekipāžas.

Tā kā šajā situācijā gan cietusī, gan skolēni bija skaidri redzējuši uzbrucēju, tas bija tikai laika jautājums, līdz likumsargiem kļūtu skaidrs, kurš tad ir laupītājs. Tomēr tobrīd ielā patrulējošajiem policistiem vēl bija diezgan maz informācijas par meklējamo.

Neatkarīgi no policistu centieniem arī šajā gadījumā uzbrucējam tomēr izdevies aizbēgt.

Taču 24. janvāra notikumi nebeidzās ar Hipokrāta ielas uzbrukumu. Ap 18.30 ļaundaris uzdarbojies Murjāņu ielā, stundu vēlāk aplaupīta kāda sieviete Juglas ielā, tad sekojis uzbrukums Umurgas ielā, bet pēdējais notikums fiksēts Kvēles ielā - kādai sievietei izrauta rokas somiņa.

Tomēr punktu bezkaunīgā laupītāja sirojumiem tajā pat vakarā pielikusi kāda gluži vai neticama veiksme - policistiem izdevies piezvanīt uz vienu no nolaupītajiem telefoniem, un, uzdodoties par cietušās radiniekiem, sarunāta tikšanās.

Kriminālpolicisti noziedzniekam par telefonu piesolījuši simtu piecdesmit eiro, un tas acīmredzot bijis pārāk spēcīgs kārdinājums. Lai neizbiedētu ļaundari, uz tikšanos devusies kāda gados jauna kriminālpoliciste.

“Protams, ka viņš bija pārsteigts. Tā meitene tur nebija vienīgā, tur bija ap 10, 12 cilvēkiem. Pēc aizturēšanas uzreiz viņš atzina savu vainu. Zagto naudu viņš tērējis narkotisko vielu iegādei, bet pārējās mantas izmetis uzreiz pēc zādzības,” stāsta VP Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Mihails Vrubļevskis.

Šobrīd pret trīsdesmit gadus veco vīrieti ierosināti vairāki kriminālprocesi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:29

Jaunākās diskusijas