VIDEO: Bīstami: bērni Ķengaragā riskē ar savām dzīvībām

Viktorija Gabrjuna 30.janvāris 2020, 17:20
 
Ekrānšāviņš no video
Pārdrošu bērnu bariņš trešdien pamanīts Rīgā, Prūšu ielā, piecpadsmitā nama pagalmā. Mazie sarīkojuši šaudīšanos ar petardēm un, mērķtiecīgi tēmējot vienam uz otru, mēģinājuši trāpīt galvas apvidū vai pa ķermeni, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Bīstamā izklaide pievērsusi apkārtējo uzmanību, daži ķērušies pie mobilajiem tālruņiem, lai redzēto iemūžinātu, citi tomēr centušies šaudīšanos apturēt.

“Es viņiem teicu, zēni, jūs nepaspēsiet aizskriet, tā petarde jūs panāks! Nekas mums nebūs, tāda bija atruna. Es saku, ka nedrīkst tā darīt. Pēc tam viņi uz turieni aizskrēja, pēc tam uz turieni, beigās aizbēga. Viens bija liels puisis, vecāks par pārējiem, aptuveni divpadsmit, trīspadsmit gadus vecs. Bet pārējiem zēniem ir ap kādiem 10 gadiem,” stāsta notikušā aculieciniece Ņina.

Tīņi beidza izklaidēties tikai tad, kad visas petardes bija tukšas. Jaunieši noteikti neapzinājās, kādas sekas būtu, ja kāds no ugunīgajiem šāviņiem sasniegtu galamērķi.

“Es rājos uz viņiem, kaimiņiene rājas uz viņiem, mēģinājām pa labam sarunāt, bet viņi vienalga turpina. Apkārt mājai skraida. Viņi ir no 65. vidusskolas, tepat netālu no šejienes,” saka notikumu aculieciniece.

Vietējie ir izbrīnīti un nesaprot, kur skatās bērnu vecāki, kādēļ neaudzina, nepieskata un nestāsta par iespējamajiem riskiem. Ārsti atzīst, arī valstiskā līmenī ir darīts nepietiekami.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas