Eksperti nosauc 2024. gada top diētu

tautaruna.lv 19.janvāris, 11:30
 
pexels.com
Platforma "Eat This, Not That", balstoties uz "U.S. News & World Report" apkopoto informāciju, nosauc 2024. gada top diētu jeb diētu, kura ir modē šajā gadā.

"U.S. News & World Report" redaktore Gretela Šuellere atklāja, ka par 2024. gada diētu pasludināta Vidusjūras diēta.

Šī nav jauna diēta, tā tika radīta 1960. gadā un ir iemantojusi popularitāti visā pasaulē.

Šuellere skaidro, ka Vidusjūraa diēta jau septīto gadu pēc kārtas tiek pasludināta par konkrēta gada top diētu. "Vidusjūras diēta ir vairāk kā dzīvesveids nekā diēta, tāpēc tā noturas topā. Tai nav sarežģītu noteikumu, kas jāatceras vai grūti pieejamas sastāvdaļas."

Lai izraudzītos gada diētu tika veikts nopietns pētījums. Tika izstrādāta "ārkārtīgi stingra metodoloģija", lai noteiktu, kura diēta ir pelnījusi 1. vietu. Gada diētu noteica 43 ekspertu komisija.

Eksperti diētas vērtēja vairākās kategorijās, tai skaitā kurai no tām ir vislabākā uzturvērtība.

Šuellere skaidro, ka Vidusjūras diēta tika atzīta ne tikai par diētu ar vislabāko uzturvērtību, bet tā arī tika atzīta par vienkāršako, veselīgāko diētu, kura atstāj pozitīvu ietekmi uz sirds, kaulu un locītavu veselību.

Vidusjūras diētā uzsvars tiek likts uz veselīgiem pārtikas produktiem. Ēdienreizēm ir jāsastāv no dārzeņiem, augļiem, pākšaugiem, veselīgajiem taukiem, graudaugiem. Tāpat divas reizes nedēļā ieteicams mieloties ar jūras veltēm. Tāpat diēta pieļauj uzturā lietot piena produktus, mājputnu gaļu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:23

Jaunākās diskusijas