"Ziemeļu Dubaija". Cilvēki uzjautrinās un netic Šlesera vīzijām

tautaruna.lv 19.janvāris, 5:00
 
Pixaby
Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) uzņēmējs un nekustamo īpašumu attīstītāja kompānijas "Eagle Hills" vadītājs Mohameds Ali Alabbars parakstījis sadarbības memorandu par Andrejsalas apkaimes teritorijas attīstību. 15 gadu laikā attīstības projektos plānots ieguldīt vairāk nekā trīs miljardus eiro.

2022.gada vidū mediji vēstīja, ka gandrīz visa Andrejsala nonākusi Šķēlem un Šleseram pietuvinātu uzņēmumu rokās. Politiķis Ainars Šlesers par šīm 3 miljardu investīcijām saka šādi:

"Rīga kļūs par "Ziemeļu Dubaiju" [...] Vakar tika parakstīts MOU ar Rīgas Domi, kas paredz 3 miljardus eiro investēt Rīgā, Andrejsalā, pārvēršot degradēto bijušās ostas teritoriju, par Jauno Rīgu, kura tiks savienota ar Vecrīgu, tādā veidā pārvēršot Rīgu, par pilsētu, uz kuru brauks tūristi no visas pasaules. Visiem Rīdziniekiem un Latvijas iedzīvotājiem beidzot būs iespēja baudīt dzīvi pie ūdens, ko nodrošinās Andrejsalā, kurā tiks uzbūvētas arī pasaules līmeņa dzīvojamās ēkas, viesnīcas, veikali, restorāni, kafejnīcas un daudz kas cits!" vietnē "X" vēsta A. Šlesers.

Tiesa, sabiedrība par šīm vizijām uzjautrinās un netic tām.

Māris: Nopietni? Ziemeļu Dubaija uz šī nelielā zemes pleķīša pie Eksporta ielas?

Moše: Cik mums tādu nav bijis? Ticēšu tikai tad, kad tiks uzbūvēts.

Kristaps: Mums kanalizācija būs? Jeb tas arī būs kā Dubajā?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas