Oho! Mākslīgais intelekts prognozē, kāda būs nāktone pēc 500 gadiem

tautaruna.lv 19.janvāris, 9:20
 
pexels.com
Tas, kāda reiz izskatīsies nākotne, liek lauzīt prātus daudziem cilvēkiem. Visticamākais, ka mums daudz ierastās lietas būs pavisam citādākas un nākotne nelīdzināsies šodienai. Pētnieki nolēmuši izmantot mākslīgo intelektu, lai apjaustu, ko varam sagaidīt no 500 gadus tālas nākotnes, vēsta "Daily Star".

Pētnieki, izmantojot Google radīto tērzēšanas robotu Bards, centās noskaidrot, kāda būs nākotne pēc 500 gadiem.

Bards nāca klajā ar vairākiem pārsteidzošiem minējumiem.

Mākslīgais intelekts prognozēja, ka nākotnē cilvēki būs daudz ciešāk saistīti ar dažādiem robotiem un tehnoloģijām. Cilvēki būsim iemācījušies ne tikai ar tiem sadzīvot, bet arī mijiedarboties.

Aptuveni 500 gadu tālā nākotnē cilvēkus pamatīgi ietekmēs tehnoloģiju atīstība un tās integrēsies mūsu ķermeņos, tai skaitā smadzenēs, gēnu inženierijā, protēzēšanā un bionikā.

Bards minēja, ka nākotnē zaudētu ekstremitāšu vietā tiks izmantotas īpašas protēzes, kuras darbinās mākslīgais intelekts. Tāpat cilvēki kļūs daudz zinošāki, pateicoties jaudīgām mikroshēmām, kuras tiks implantētas smadzenēs.

"Mijiedarbība ar tehnoloģijām varētu uzlabot kognitīvās spējas, atmiņu un informācijas apstrādes jaudu," sacīja Bards.

Tāpat Bards paredzēja, ka cilvēka genoma modifikācijas rezultātā nākotnē izzudīs dažādas neārstējamas slimības, tāpat paildzināsies cilvēku mūža ilgums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas