Neticēsi, kādā aukstumā savos dzīvokļos dzīvo cilvēki Cēsīs!

tautaruna.lv 19.janvāris, 1:00
 
Andrejs Strokins/F64
Baiba trīsstāvu namā dzīvo otrajā stāvā, aukstums dzīvoklī esot tik neomulīgs, ka nākas vilkt zābakus, vēsta "Bez Tabu".

Iedzīvotāja jau oktobrī, kad tika uzsākta apkures sezona, ar sūdzību par pārāk zemo temperatūru dzīvoklī vērsās pie siltuma piegādātāja SIA “Adven”, taču dzīvoklī siltāks tā arī nav kļuvis.

"Man ir zābaki, ko ārpus dzīvokļa vairs nevelku, tagad ar tiem staigāju pa māju. Ar tiem ir siltāk. Guļu zem divām segām, no rītiem grūti izkāpt no gultas. Ļoti auksti ir dzīvoklī. Neviens tā arī nav atnācis uz manu dzīvokli iepazīties ar situāciju. Man dzīvoklī ir 15, 16 grādi. Tas nav normāli."

Baibas kaimiņiene demonstrē, ka katru dienu apģērbu velk vairākās kārtās. Kājās tiek vilktas piecas zeķes. “Es izmantoju elektrisko sildītāju, lai dzīvoklī būtu vismaz 19 grādi, bet tad ir augsts elektrības rēķins,” stāsta Nata.

Īsu brīdi pēc tam, kad “Bez Tabu” informēja apsaimniekotāju SIA “CDzP” par zemo temperatūru Baibas dzīvoklī, pie nama ierodas darbinieki ar trīs automašīnām.

"Siltumnesēja temperatūra ir atbilstoša - 79 grādu padeve. Spiediens arī atbilstošs, spiediena starpība 0,2-0,4 bāri. Centrālā katlumāja nespēj nodrošināt caurplūdi, tas ir trešais parametrs, lai siltumapgāde notiktu. Visi mājas vārsti ir vaļā. Šobrīd tīkls nodrošina pusotra kuba caurplūdi, būtu nepieciešams vismaz divas reizes lielāku caurplūdi."

Tā gan vairs neesot apsaimniekotāja, bet gan siltuma piegādātāja “Adven” saimniecība. Uzņēmuma valdes loceklis gan nesteidz atzīt pārstāvēta uzņēmuma neizdarību.

Apsaimniekošanas uzņēmuma “CDzP” vadītājs Ģirts Beikmanis norāda, ka iedzīvotājiem steidzami jāuzlabo māju stāvoklis. Energoefektivitāti uzlabot var pat ar visai nelieliem ieguldījumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:40

Jaunākās diskusijas