Kura ir netīrākā vieta tavās mājas? Eksperti norāda, ka tā nav vannas istaba

tautaruna.lv 9.jūlijs 2023, 14:20
 
unsplash.com
Domājot par to, kura varētu būt netīrākā telpa mājās, daudzi uzskata, ka tā varētu būt tieši vannas istaba, jo tur dodamies mazgāties, apmeklējam labierīcības. Daudzi faktori var liecināt par to, ka vannas istaba varētu būt ļoti netīra. Tomēr eksperti apgalvo pretējo. Vannas istaba nav netīrākā vieta jūsu mājoklī, bet tā ir virtuve, vēsta "The Sun".

Eksperti skaidro, ka netīrākā vieta mājās varētu būt virtuve, jo tajā tiek gatavots ēdiens.

Daudzi pārtikas produkti, virtuves priekšmeti var būt baktērijām, mikrobiem bagāti. Tieši tāpēc virtuvi uzskata par vienu no netīrākajām vietām mājās.

Lielbritānijas veselības un drošības organizācija veica izpēti. Viņi pārbaudīja 30 virsmu tīrību 22 dažādās mājās, lai noskaidrotu uz kurām virsmām var konstatēt salmonellas, pelējuma, E.coli un streptokoku mikrobus.

Interesanti, ka tualetes poda sēdekļi netika iekļauti īpašajā topā - 10 netīrākie sadzīves priekšmeti un virsmas mājās.

Kā izrādās, tad topa pirmo vietu ieņem trauku mazgājamās švammītes un trauku lupatas. Otrajā vietā ierindojas virtuves izlietnes. Trešajā - zobu suku turētājs, ceturtā - mājdzīvnieku ēšanas trauki, piektajā - kafijas automāti, sestajā - vannas istabas jaucējkrāni, septītajā - mājdzīvnieku rotaļlietas, astotajā - virtuves virsmas, devītajā - plīts ieslēgšanas rokturi, desmitajā - virtuves dēlīši.

Kā izrādās, tad virtuves dvielīši satur tik daudz baktēriju, ka tie varētu izraisīt pat 13 dažādas slimības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas