Cilvēki sašutuši par grūtībām saņemt vidusskolas atestāta dublikātu: "Neiespējamā misija"

tautaruna.lv 9.jūlijs 2023, 18:20
 
Toms Zariņš/f64
Šajā rudenī mācības kādā augstākajā mācību iestādē plāno uzsākt ne tikai šā gada absolventi, bet arī cilvēki, kuriem skolas gadi sen aiz muguras. Taču nākas saskarties ar neparedzētām grūtībām - gadu laikā vidusskolas atestāts ir pazaudēts vai bijis iesniegts citā augstskolā.

Vidusskolas atestāts izrādās ir pats svarīgākais dokuments, lai iestātos augstākajā mācību iestādē. Par apliecinājumu, ka esi beidzis vidusskolu, neder pat citas augstskolas diploms. Turklāt saņemt atestāta kopiju ir ļoti sarežģīti - vispirms jānokārto dokumenti, lai iepriekšējo atestātu atceltu, kas tiek izdarīts "Latvijas vēstnesī" un tad jāpiesakās jauna dokumenta izgatavošanai.

Ieraksts "Twitter": "Un ar ko vidusskolas atestāts ir tik īpašs, ka viņam nedrīkst taisīt apliecinātu kopiju? Kāpēc ir jāatsauc iepriekšējais Latvijas Vēstnesī un jātaisa dublikāts? Izglītības iestāde varētu vnk izsniegt esošā kopiju."

Komentāros ļaudis atsaucas uz līdzīgām situācijām un skaidro, ka vienīgais veids ir iziet visu garo birokrātijas ceļu, tostarp atsaukt iepriekšējo atestātu "Latvijas vēstnesī".

"Mūžiglītība, my ass. Ja gribi pēc 20 gadiem kopš vidusskolas pabeigšanas atkal uzsākt studijas, tad meklē rokā vidusskolas atestātu un sekmju izrakstu. Tas nekas, ka tev jau ir maģistra grāds." "Es zinu, ka man viņa nav, jo to prasīja iestājoties citā augstskolā un atpakaļ nedod."

"Tapēc ka viss kam pieskaras Latvijas ierēdņi tiek ātri pārvērsts par sūdu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas