Gulbenē starp kaimiņiem pamatīgs "karš"; vietējie izmisumā

tautaruna.lv 9.jūlijs 2023, 4:00
 
Ekrānšāviņš no video
Gulbenes privātnamu apkaimes iedzīvotājus dzen izmisumā kaimiņu saimniekošana savā īpašumā, ko sauc par cūcīgu. Šis īpašums pieder Gulbenes novada pašvaldības kapitālsabiedrības, komunālā uzņēmuma “Gulbenes Energo Serviss” darbiniecei, kuras civilvīrs pēc aizrādījumiem uzvedas agresīvi un draud izrēķināties, vēsta "Bez Tabu".

Visi kā viens ir neizpratnē par kaimiņu sētā notiekošo. Šī īpašuma saimniekus uzklausītie sauc par vācējiem. Viņu sētā iedzīvotāji saskata drazas kalnus - metāla, koka priekšmetus. Sētā savestas un izkaisītas daudzas kravas mēslojuma, kas izkaisīts milzu kompostam. Tas mēdz ļoti nelāgi smakot, norādīja iedzīvotāji.

"Kad saveda tās ābolu čužas, tās puva, smirdēja. Savā dārzā nevaru ienākt. Tāpat es iebildu pret viņu decentralizēto tualeti. Tā tomēr dažkārt jāizsūknē, tvertne atrodas tieši iepretim manam virtuves logam! Turklāt tā tiek novadīta Krustalīcē," saga Aiga.

Apkaimes iedzīvotāji demonstrēja aizdomīgu cauruli, kuras gals no pazemes pavīd upes tuvumā. Iedzīvotāji stāstīja, ka noslēptā caurule stiepjas no cūcībās vainoto kaimiņu sētas. Iedzīvotāja Aiga, kura nesen apkaimē iegādājusies īpašumu, kas robežojas ar šo kaimiņu zemi, aizrādījusi, par ko esot “izpelnījusies” uzbrukumus, nelāgus komentārus un pat draudus.

"Viņš ar savu augumu iegrūdās man plecā. Protams, devos uz policiju. Kā man ar viņiem runāt?! Šis cilvēks mani atļaujas saukt par stulbu aitu, blondīni ar lielu pēcpusi, par parazītu. Prasa, kāpēc es šeit esmu ieradusies, lai gan tas īpašums viņam pašam nemaz nepieder. Viņš dzīvo pie šīs sievietes sazin kādā statusā. Vakar viņš draudēja, ka dabūšu, ka ņems fleksi un zāģēs manu žogu. Vēl esmu nolieta ar nezāļu vircu. Valsts policijā esmu vērsusies divas reizes. 28. aprīlī viņš draudēja mani noklapēt ar cirvi," saka Aiga.

Kaimiņu dzīvesveidu necieš arī senioru pāris Ludmila un Guntis, kuru īpašums arī robežojas ar nevīžībā vainoto kaimiņu sētu. Arī no viņu pagalma paveras, kā paši to sauc, kaimiņu izgāztuve. Ludmila raidījumam arī sūkstījās par nelāgām milzu komposta smakām. Tāpat Ludmila norādīja, ka pie viņas ciemos nāk šo kaimiņu nepieskatītie suņi, kuri, pēc apkaimē dzīvojošo domām, nav čipoti, vakcinēti un attārpoti. Ludmila dzīvniekus baro, jo bažījas, ka saimnieki to nedara.

Īpašums-strīdus ābols pieder pašvaldības kapitālsabiedrības, komunālā uzņēmuma “Gulbenes Energo Serviss” darbiniecei, bet nevīžīgi saimnieko viņas draugs vai civilvīrs (vietējie nezina, kāds ir vīrieša statuss attiecībās), norādīja uzklausītie. Uz kaimiņiem dusmīgā iedzīvotāja Ludmila aizrādījusi īpašuma saimniecei, bet viņa, pēc Ludmilas sacītā, atbildējusi: “A ko jūs man izdarīsiet?!”

Īpašuma saimniece vien pauž, ka kaimiņi viņu nomelno. Viņa atsūtīja Valsts vides dienesta (VVD) dokumentu - secinājumus pēc pārbaudes. Konkrētajā adresē pēc iedzīvotāju sūdzībām viesojies VVD pārstāvis, kurš nav konstatējis pārkāpumus. Secināts, ka mēslojums nerada vides piesārņojumu. Tāpat VVD pārstāvis nav aizrādījis par neatļautu atkritumu uzglabāšanu īpašumā - respektējis skaidrojumu, ka kokmateriālus uzglabā iekuram, bet pārējo nav definējis kā atkritumus. Tāpat vides sargs neesot konstatējis neattīrītu notekūdeņu novadīšanu dabā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

9.jūlijs 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas