VIDEO. Vīru kora "Dziedonis" uzstāšanās kļuvusi teju par sensāciju

tautaruna.lv 2.jūlijs 2023, 15:15
 
Ekrānšāviņš
1. jūlijā visas dienas garumā Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā notika koru konkursa fināls, kurā par Lielo balvu sacentās 33 jauktie kori, 11 sieviešu kori, 7 vīru kori un 4 senioru kori. Konkursu vērtēja starptautiska žūrija - Kaspars Putniņš, Krista Audere, Sigvards Kļava, Vacslovs Augustins (Lietuva), Anžela Maslenņikova (Ukraina), Mārtiņš Ozoliņš, Mārtiņš Klišāns, Andris Veismanis, Risto Josts (Igaunija), Liāna Čonišvili (Gruzija).

Par sava veida sensāciju kļuvusi vīru kora "Dziedonis" uzstāšanās. Viņi vīru koru grupa ieguva 2.vietu.

Viņa piebilst: Šīs ir priekšnesuma beigas. Dziesmas sākumā varēja novērtēt arī viņu vokālās prasmes.

Līva: Jāāā! Man arī ļoti patika! Man bija iespēja pāris gadus strādāt kopā ar Uldi Kokaru - tur citi varianti, kā izdošanās ar tādu diriģentu, nav iespējami

Doronike: Ir vērts dziesmu noskatīties pilnībā, jo sākas tā diezgan mierīgi un pat iedomāties nav iespējams, ka lielais onkulis brillēs būs galvenais kaujas saucienu raidītājs. Kāda ekspresija! Visu cieņu Kokaram un korim par uzdrīkstēšanos to iznest kora karos.

Mārcis: Fantastiski!

Jānis: IZCILI. Nevaru ne apstiprināt, ne noliegt, ka dažs labs koru tradīciju sargātājs pēc šī nav atguvies vēl līdz šim brīdim

Jana: Pat mana mamma, absolūti konservatīvas kormūzikas piekritējs, sajūsmā auroja telefonā, ka "Dziedoņa veči norāva taaaaadu gabalu!!!!!"

Protams, viedokļi ir dažādi, ne visi ir sajūsmā par šādu kora izpildīšanos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas