Labklājības ministrijas paziņojums raisījis diskusiju vētru tviterī

tautaruna.lv 2.jūlijs 2023, 9:30
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
No 1.jūlija stājās spēkā jaunie minimālo ienākumu sliekšņu apmēri, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrija (LM).

Tie attieksies uz tiem iedzīvotājiem, kas saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, minimālo vecuma, invaliditātes un apgādnieka zaudējuma pensiju un sociālo palīdzību pašvaldībā. Pēc LM aplēsēm, tie varētu būt ap 100 000 iedzīvotājiem.

Piemēram, pašvaldību sociālās palīdzības ietvaros nodrošinātais minimālais ienākumu slieksnis būs 125 eiro [bija 109 eiro] pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 87,5 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Tikmēr šī ziņa plaši tiek apspriesta soctīklos.

"Varbūt kāds zina, kā var izdzīvot ar minimālo ienākumu 125 EUR mēnesī? Tikko pacēla minimālo ienākumu slieksni no 109 eiro uz 125 eiro. Vai tad ar to nu varēs izdzīvot? KĀ ? Būtu interesanti, ja kāds no lēmējiem to varētu izskaidrot. Bet vēl labāk dzīvē parādīt," raksta Ēriks.

Bens: Tas ir bāzes ienākums, no kā atvasina visus pārējos pabalstus un pensijas visiem. Ja tas ir vienīgais ienākums, tad paredzēti citi sociālā atbalsta mehānismi, lai cilvēks var izdzīvot un nokārtot citas, tai skaitā komunālās saistības.

Rainers: Manā miestā viens kadrs gadus 10 nekur nav strādājis, sataisījis 4 bērnus, saņem visus iespējamos pabalstus un nesūdzas. Šobrīd stāvus aplaudē, arī turpmāk darbu nemeklēs

Dace: Es jau vairs nezinu, kā ar +/- 1000 eiro izdzīvot...

Anna: Es saprotu, tas ir uz vienu cilvēku, klāt iet vēl citi pabalsti trūcīgiem- dzīvokļa, pārtikas pakas, skolas pusdienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas