Irbins: Kāpēc bērniem vispār jāmāca matemātika?

tautaruna.lv 2.jūlijs 2023, 11:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Latvijas kosmosa industrijas asociācijas prezidents, uzņēmējs Pauls Irbins

"Kāpēc bērniem vispār jāmāca matemātika? Ja nepieciešams attīstīt loģisko domāšanu, tad varbūt var izdomāt modernākus veidus, piemēram caur spēlēm. Šodienas (nākotnes) industrijā nav jāveic aprēķini galvā un jāatceras formulas, to dara mašīnas," uzskata P. Irbins.

Komentāros cilvēki gan nepiekrīt viņa paustajam

Māra: un caur spēlēm var izprast, kādas formulas un aprēķini nepieciešami? ar skaitīkļiem kosmosā? bez ābeces sarakstīt romānu?

Sandra: Šo to būsiet palaidis garām. Laiki, kad visus aprēķinus matemātikas stundās veica galvā, beidzās ne gluži vakar...

Diego: Varbūt vajag vienkārši arī pašam mācīties? Tas bieži atrisina problēmas.

Māris: Matemātika jāzina, lai saprastu ko nozīmē % bankā un cik maksās aizņemties līdz algai (vai dzīves beigām). Pārsteidzoši, bet daļai tā ir mistika.

Jau ziņots, ka visvairāk 9.klašu skolēnu - 826 - nenokārtoja centralizēto eksāmenu matemātikā, otrdien mediju pārstāvjiem pauda Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāja Liene Voroņenko.

1920 skolēni šajā eksāmenā ieguva vērtējumu 10-19%. Pietiekamā līmenī eksāmenu matemātikā kopumā nokārtoja 17 274 skolēni.

Tāpat vissliktākos rezultātus uzrādījuši skolēni, kas pamatizglītību apguva tālmācībā - zem 20% eksāmenu nokārtoja 44,77% skolēnu, no kuriem 18,29% nesasniedza 10% vērtējumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:18

Jaunākās diskusijas