Četri sieviešu tipi, kurus kritizēja Kristians Diors

Portāls nra.lv 13.jūnijs 2023, 19:30
 
Dior / Scanpix/Akg-images
Kristians Diors bija viens no slavenākajiem pagājušā gadsimta modes dizaineriem. Neskatoties uz gadu desmitiem, kas pagājuši kopš viņa nāves 1957. gadā, Dior zīmols joprojām tiek uzskatīts par kvalitātes un labas gaumes simbolu. Tās dibinātājs dievināja sievietes, taču dažas daiļā dzimuma pārstāves viņu ļoti kaitināja - cilvēki, kuriem paveicās sadarboties ar izcilo franču modes dizaineru, žurnālistiem pastāstīja par sieviešu tipiem, kas ļoti kaitināja modes nama Dior dibinātāju, raksta limon.postimees.ee.

Sievietes ar nemazgātiem matiem

Tāpat kā Koko Šanele, Kristians Diors uzskatīja, ka sliktākais, ko sieviete var darīt, ir iziet no mājām ar netīriem matiem. Prasīgais francūzis iebilda, ka sievieti nevar saukt par koptu, ja viņa atļaujas sabiedrībā parādīties ar nemazgātu galvu.

“Tīri mati ir viens no spēcīgākajiem sievietes tikumiem,” viņam patika atkārtot.

Sievietes, kuras noliedz savu sievišķību

Diors uzskatīja, ka dāmām, kuras slēpj vai atklāti noliedz savu sievišķību, nav tiesību tikt sauktām par sievietēm. Turklāt tas attiecās ne tikai uz apģērbu un apaviem, bet arī uz uzvedības manierēm, sarunu tematiem un attieksmi pret apkārtējiem cilvēkiem.

Slikti ģērbtas sievietes

Diors bieži teica, ka nav jābūt bagātam, lai izskatītos gaumīgi. Pēc viņa teiktā, tas attiecas tieši uz sievietēm. Klīst baumas, ka, ieraudzījis pie blakus galdiņa izaicinoši vai pārāk koši ģērbtu dāmu, Kristians varējis pat pamest restorānu, tik svarīga viņam bijusi apkārtējā estētika.

Sievietes sporta apavos

“Patiesais sievišķīgās elegances pierādījums ir viņas kājās,” sacīja Diors.

Sieviešu apavus viņš uzskatīja par nepieciešamu sievišķības atribūtu, un koptām dāmām, viņaprāt, vajadzētu valkāt tikai elegantus apavus. Kristians Diors ienīda sporta apavus un bieži lamāja modeles, kas strādāja ar viņu kopā, par viņu necienīgo izskatu.

Kristians Diors ir cilvēks, kurš mainīja pasauli, izveidojot tādu produktu līniju kā cepures, apģērbi, smaržas un aksesuāri. Tieši šim vīrietim tiek piedēvēts gods atgriezt pasaules modes galvaspilsētas statusu pēckara Parīzei, ko pilsēta lepni nēsā vēl šodien.

Diors nomira 52 gadu vecumā, nāves cēlonis bija pēkšņa sirdslēkme.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:01

Jaunākās diskusijas