Zelenskis publisko sirdi plosošu video

tautaruna.lv 13.jūnijs 2023, 3:30
 
Scanpix
Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis publicējis emocionālu video, kur redzami okupantu nogalinātie un sakropļotie ukraiņu bērni.
 

"13 gadus vecais Dmitro, 4 gadus vecā Liza, Serhi, kurš bija tikai 2 dienas vecs. Viņi ir starp piecsimt nevainīgiem bērniem, kuru dzīvības iznīcināja Krievijas uzbrukums. Daudzi no viņiem varēja kļūt par slaveniem zinātniekiem, māksliniekiem, sporta čempioniem, sniedzot ieguldījumu Ukrainas vēsturē.
Viņi kļuva par upuriem ienaidnieka raķetēm un naidam, kas turpina postīt un atņemt jaunu ukraiņu dzīvības. Aktīvās karadarbības un Ukrainas teritorijas daļas pagaidu okupācijas dēļ joprojām nav iespējams noteikt precīzu ievainoto bērnu skaitu. Mums ir jāiztur un jāuzvar šis karš! Visai Ukrainai, visai mūsu tautai, visiem mūsu bērniem jābūt brīviem no krievu terora!" raksta Ukrainas prezidents.

Jau ziņots, ka kopš kara sākuma Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā nogalināti vismaz 480 bērni, bet vēl vismaz 964 bērni guvuši dažādus ievainojumus. Ukrainas Ģenerālprokuratūra norāda, ka šie dati nav galīgi, jo, turpinoties apšaudēm, nav iespējams pārbaudīt visu valsts teritoriju, īpaši pagaidām okupētās teritorijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas