Iespējamo Siguldas zirga slepkavu palaiž brīvībā un atkal apcietina

tautaruna.lv 13.jūnijs 2023, 13:15
 
F64
Siguldas kumeļa slepkava atkārtoti apcietināts par pagaidu aizsardzības pret vardarbību pārkāpšanu, informē Valsts policijā, vēsta "Degpunktā".

Valsts policija šā gada februārī ziņoja, ka par cietsirdīgu astoņus mēnešus veca kumeļa nogalināšanu Siguldā aizturēja trīs vīriešus. Vienam no aizdomās turētajiem tika piemērots drošības līdzekli apcietinājumu. Divus mēnešus vēlāk, kad tika pārskatīts, vai pagarināt minēto drošības līdzekli par dzīvnieka nonāvēšanu, tiesa vīrietim piemēroja apcietinājumu kā sodu citā, iepriekš izdarītā pārkāpumā - tiesas noteiktās pagaidu aizsardzības pret vardarbību neievērošanā.

Neraugoties uz to, ka 1982. gadā dzimušais vīrietis atradās apcietinājumā, viņš zvanīja un sūtīja draudu ziņas bijušajai draudzenei, kā arī sazinājās ar vēl vienu sievieti, lai gan viņš nedrīkstēja ar viņām komunicēt, jo bija noteikts tiesas lēmums par pagaidu aizsardzību pret vardarbību.

Dienā, kad viņš tika atbrīvots, Valsts policijas Pierīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki vīrieti aizturēja un viņam atkārtoti tika piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis.

Visi trīs pret vīrieti uzsāktie kriminālprocesi ir apvienoti vienā, un tas kvalificēts pēc Krimināllikuma pēc 230. panta otrās daļas (par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kā rezultātā tas gājis bojā, un ja tas izdarīts publiskā vietā vai nepilngadīgā klātbūtnē, vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās), 172. panta (par nepilngadīgā iesaistīšanu noziedzīgā nodarījumā), 168.1 panta (par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu), 132. panta (par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti) un 180. panta pirmās daļas (par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā).

Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, taču drīzumā tiks lemts par procesa nosūtīšanu kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas