Sabilē kādam 9 gadus vecam zēnam atklāj pārsteidzošu talantu

tautaruna.lv 9.jūnijs 2022, 5:00
 
Ekrānuzņēmums/LTV
Šopavasar Sabilē plašākai publikai atklājies kāds neparasts talants – deviņgadīgs puika, kuram ļoti patīk grāmatas. Taču viņam žēl tās atdot bibliotēkai un vēlāk aizmirst īpašos stāstus, tāpēc jaunais mākslinieks Edvards tās uzzīmē pats. Grāmatu jau ir tik daudz, ka nupat tās sabilnieki varēja novērtēt izstādē, vēstīja LTV Dienas ziņas.

Deviņgadīgajam Edvardam Treiģim patīk ne tikai grāmatu pasaule, bet arī vilcieni un pasaules kartes, un, tieši burtojot kartes un vilcienu instrukcijas, viņš pats iemācījās lasīt. Savas grāmatas veidot viņš sāka pandēmijas laikā.

"Jau bija jānopērk lielais bloks ar balto papīru, tad izrādījās, ka tas jau beidzies, un vajag jau nākošo. Un īpašas krāsas zīmuļus un pildspalvas, lai var uz tā sazīmētā tā spilgtāk uzrakstīt," stāstīja mamma Dace Treiģiene.

Edvards ir no internacionālas ģimenes, tāpēc viņš lasa ne tikai latviski, bet arī lietuviski un angliski.

"Es jau reizēm smejos, ka man ir pašai sava dzīvā audiogrāmata, jo viņš vēl nav iemācījies lasīt klusi. Viņš tos savus darbus un arī grāmatas lasa skaļi priekšā, un man ir jāklausās. Tā kā sākumā es viņam lasīju priekšā, tā tagad viņš lasa priekšā man," skaidroja mamma.

Jaunais mākslinieks zīmē katru dienu.

Edvards Treiģis: "Mani mīļākie latviešu ilustratori ir Linda Lošina, Agija Staka un arī Ēva Ēriksone."

Šobrīd Edvards no savas Sabiles bērnu bibliotēkas atvadās, jo kādu brīdi viņš kopā ar ģimeni dzīvos Lielbritānijā. Tāpēc jaunais mākslinieks sola grāmatas veidot arī angliski. Un viņš ļoti priecājas, ka Lielbritānijā būs viņa mīļie vilcieni, jo Edvarda sapnis ir kļūt par vilciena vadītāju. Un katrā brīvajā brīdī viņš būs ilustrators.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 12

 
Anonīms
 

Jauks puika. Ieteiktu aizvest pie ortodentista un izrunas speciālista. Zobi traucē izteikties. Būtu jākoriģē. Un runa jālabo ar steigu, kamēr mazs.

4.jūnijs 2022, 13:10 Atbildēt

Un vēl tam bērniņam ir vērojami garīgās attīstības traucējumi. Acu berzēšana ar dūrītēm.

Sorry, tās ilustrācijas arī ir piecgadnieka līmenī, deviņus gadus veci bērni zīmē savādāk.

4.jūnijs 2022, 14:55 Atbildēt
Jānis Betlers > rod.ers

Cienījamais Dža. Mēs esam fonds , kas meklē šādus cilvēkus. Cilvēkus, kas spēj domāt, rīkoties ārpus rāmjiem. Cilvēki, kas var mainīt pasauli. Es nezinu vai tu esi viņš vai viņa, bet tas nav svarīgi. Gribēju, lai zini, ka tādi cilvēki kā tu, kas ir dzimuši un auguši kastē beigu beigās sapūst savos nabadzīgajos mājokļos un par viņiem neviens un nekad vairs neiedomājas. Meklēt mīnusus tu vari nevis talantīgā zēnā, bet savā bankas kontā.

4.jūnijs 2022, 21:42 Atbildēt

Jūs labak papriecajieties par to, ko zēns dara un papētiet savus zobus!

5.jūnijs 2022, 2:16 Atbildēt

Vispār jau to sauc par ortodontu. Galvenais kādu pamācīt,kas jādara... tas ir ļoti dārgs prieks,izmaksā tūkstošos. Ne visi tādu naudu var sakasīt,tāpēc daudzi staigā un cieš kā ir. Bērniem nekas nav par brīvu.

5.jūnijs 2022, 17:47 Atbildēt

Un, kas Jums traucē izmantot savu smadzeņu emocionālo pusi?

12.jūnijs 2022, 18:09 Atbildēt

Cilvēki mīļie, nav latgaliešu valodas! Bijusi tāda nekad nav!

Latgalieši runā latviešu valodas Augšzemnieku dialekta latgaliskajā izloksnē! Tajā pašā dialektā runā arī Madona un Jēkabpils, bet Madona Augšzemnieku dialekta Austrumvidzemes izloksnē, bet Jēkabpils sēliskajā.

4.jūnijs 2022, 14:45 Atbildēt

Atvainojos, es izlasīju "latgaliski". Mans felers.

4.jūnijs 2022, 15:16 Atbildēt

Atrodiet Valerjana Ivanova sarakstīto "Latgaliešu etnocīds" - viss taps skaidrs.

9.jūnijs 2022, 6:53 Atbildēt

Nu, vai ziniet, pilnīgi normāli attīstīts bērns. Cilvēki, neizlieciet pasaulei savas negācijas nomelnojot citus!

5.jūnijs 2022, 2:14 Atbildēt

Runa atgādina ārstu/tv personību Pēteri Apini.

5.jūnijs 2022, 23:53 Atbildēt

Priecājušies būtu!!! Bērns zīmē, lasa... Vainu meklētāji ir nekauņas. Publiski meklēt vainas ir tik nekrietni. Zīmèjumi ir lieliski. Bērns ar iedvesmu!!! Lai viss labai zēnam un ģimenei!!!

8.jūnijs 2022, 19:30 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas