Ukrainis latviešu žurnālistiem stāsta par briesmīgo postu, ko atstājuši krievu karavīri

tautaruna.lv 9.jūnijs 2022, 20:30
 
AP/Scanpix/LETA
Harkivas apgabala pilsētas turpina dzīvot saspringtu dzīvi. No vienas puses, ir prieks, ka izdevies padzīt Krievijas okupantus, no otras – tikai tagad, iznākot no sagrauto māju pagrabiem, pilnībā izdodas aptvert ienaidnieka aiz sevis atstāto postu, vēsta TV3 Ziņas.

Konstantīns ir Kutuzivkas iedzīvotājs, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī kopā ar citiem pilsētas iedzīvotājiem dzīvo vietējā bērnudārza pagrabā. Tagad viņš TV3 Ziņu filmēšanas grupai rāda, kur okupanti dzīvojuši, ko darījuši, kamēr Kutuzivika bija viņu kontrolē.

“Nāciet, nāciet! Šeit dzīvoja tie, kas mūs okupēja. Okupanti te dzīvoja. Tie pat nebija karavīri, bet okupanti, zagļi un marodieri. Viņi visu zaga un postīja. Šeit viņi aizbarikādējās un visu apšaudīja. Vai to var nosaukt par karavīru formastērpu? Paskaties, tās ir makšķernieku bikses! Tā, lūk! Visu zaga, podus skrūvēja nost un zaga sieviešu apakšveļu!”

Vienlaikus Konstantīns aicina nepārdzīvot, sakot, viss ir labi, valsti izdosies atjaunot un būs vēl labāk nekā bija.

Papildus laupīšanām, marodierismam okupanti izpostījuši visas mājas. Arī no Konstantīna privātmājas nav palicis pāri nekas. Šeit krievu raidītā raķete trāpīja naktī no 2. marta uz 3. martu. Vīrietis tobrīd jau dzīvoja pagrabā, tāpēc saka - labi, ka nav redzējis, kā nodeg tas, kas visu dzīvi celts un sargāts.

“Lūk, šī ir krievu pasaule, tādi ir mūsu kaimiņi. Tā ir tikai daļa no tā, kas šeit ir izdarīts. Kutuzivka ir iznīcināta aptuveni par 90%. Visi, kas šeit ir, dzīvo pagrabos, māju vairs nav. Tiem, kuriem ir, tās ir bez logiem, bez durvīm. Tāpēc pagaidām sēžam tur.”

Vīrietis tagad ir arī spēka avots pārējiem pilsētas iedzīvotājiem, kuriem krievu pasaule ir atņēmusi visu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:04

Jaunākās diskusijas