Izrādās, ka svaigu gurķu ēšana var atstāt pozitīvu iespaidu uz sirds un asinsvadu veselību.
Ēdot gurķus iespējams pazemināt cukura līmeni asinīs.
Paaugstināts cukura līmeni asinīs atstāj nelabvēlīgu ietekmi gan uz asinsvadiem, gan sirdi, gan nervu sistēmu.
Gurķu ēšana veicina arī asinsvadu paplašināšanos. Tādējādi iespējams samazināt sirds slimību risku. Gurķi satur ne tikai ūdeni, bet arī magniju un kāliju. Šīs barības vielas var palīdzēt pazemināt asinsspiedienu, jo tās veicina nātrija (sāls) izvadīšanu no organisma.
Īpaši daudz vērtīgo barības vielu un šķiedrvielu ir gurķa mizā. Tāpēc ieteicams gurķi uzturā lietot ar visu mizu!
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.