Amerikāņi Zelenski uzskata par iespējamo kandidātu ASV prezidenta amatam

tautaruna.lv 9.aprīlis 2022, 1:30
 
AP/Scanpix/LETA
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis var kļūt par līderi cīņā par ASV prezidenta amatu, uzskata amerikāņu komiķis Endijs Borovics.

Endijs Borovics rakstā laikrakstam The New Yorker analizējis valsts pašreizējā vadītāja izredzes. Borovics uzskata, ka Zelenskim ir labas izredzes uzveikt pretiniekus.

Raksta autors politiķi redz kā ASV prezidenta kandidātu.

Komiķis pastāstīja, ka eksperti veikuši sabiedriskās domas aptauju, kas uzrādījusi negaidītus rezultātus. Amerikāņu politiķu aprindās pēkšņi "uzradies" arī Ukrainas prezidents.

Sākotnēji pētnieki vēlējās noskaidrot, kurš no Amerikas prezidenta amata kandidātiem vairāk patīk pilsoņiem. Protams, pašreizējais prezidents Džo Baidens saņēma aptuveni 20% tautas balsu. Vēl mazāk cilvēku balsoja par Donaldu Trampu.

Taču negaidīti pirmajā vietā ierindojās Zelenskis. Tam priekšroku deva gandrīz puse aptaujāto. Kā norādīja aptauju sarīkojušais Deivids Logsdons, Ukrainas līdera izcelsme amerikāņiem nav spēlējusi īpašu lomu.

Vēl viens fakts ir tas, ka Zelenskim ir problēmas ar angļu valodu. Tomēr arī tas netika uzskatīts par būtisku trūkumu. Ukrainas prezidents kļuva par balsojuma līderi gan starp republikāņu, gan demokrātu pārstāvjiem.

Pēc Borovica domām, šāds balsojuma iznākums varētu būtiski ietekmēt Amerikas politiku. Protams, neviens Ukrainas pārstāvis iepriekš nav sasniedzis tik augstu balsu procentu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:14

Jaunākās diskusijas