Mediķe nosauc eļļas, ko visveselīgāk izmantot cepšanai

tautaruna.lv 6.februāris 2022, 19:44
 
pexels.com
Mediķi nosaukuši eļļas, kuras vislabāk izmantot cepšanai, raksta "hronika.info".
"Cepšanai visveselīgākās eļļas ir cietās eļļas (tām ir augsts dūmu punkts). Tajās ietilpst kokosriekstu eļļa, gī eļļa, pīļu tauki," apgalvo uztura speciāliste Olga Kovinenko.

Savukārt salātiem un aukstajiem ēdieniem viņa iesaka izvēlēties dzīvās eļļas, kas pagatavotas uz ozola presēm un neoksidējas, noderot arī auksti spiestās eļļas.

Uz produkta pudeles būtu jābūt norādītam apzīmējumam "Extra Virgin", kas norādot, ka šī ir pirmās presēšanas eļļa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:18

Jaunākās diskusijas