Mazulis kļūst zilgans, kad tēvs izmanto internetā gūtos padomus kovidam

tautaruna.lv 6.februāris 2022, 16:49
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / pexels.com
Tā vietā, lai grieztos pie mediķiem, kad šķietami ar Covid-19 inficējusies viņa meita, Džeisons pēc padoma vērsies internetā pie sazvērestības teorētiķu grupas, ziņo "The Mirror".

Džeisons no ASV esot bijis ļoti noraizējies, kad viņa sešus mēnešus vecā meita Rūbija sāka izrādīt gripai līdzīgus simptomus nedēļu pēc tam, kad viņas mātei bija pozitīvs Covid-19 tests.

Tā vietā, lai nogādātu mazuli slimnīcā, Džeisons konsultējies tērzēšanas vietnē "Telegram" grupā "QAnon", kurā pulcējas desmitiem tūkstošu cilvēku, kuri uzskata, ka kovids ir apmāns, norāda "The Mirror".

Vīrietis jautājis grupā, vai ir droši mazulim dot ivermektīnu, ko pamatā izmanto veterinārmedicīnā kā prettārpu zāles, bet vakcīnu pretinieki un alternatīvo medikamentu meklētāji uzskata, ka tam ir ārstējošas īpašības Covid-19 saslimšanas gadījumā, kam neesot zinātnisku pierādījumu.

Minētajā grupā cilvēki ieteica to lietot zīdainim un Džeisons iedeva mazulim ivermektīna devu. "Mēs viņai iedevām divas ivermektīna devas pa 50 mg. To kāds šeit ieteica. Pēc tam viņai kļuva slikti. Saistīts? Es nezinu," grupā rakstījis Džeisons. Dažu minūšu laikā Rūbijas stāvoklis esot pasliktinājies, viņa esot vēmusi un ieguvusi zilganu nokrāsu, ar Džeisona stāstīto sociālās vietnes grupa dalās "The Mirror".

Cilvēki ieteikuši viņam steidzīgi nogādāt meitenīti slimnīcā, uz ko Džeisons atbildējis, ka tām neuzticas. Cilvēki grupā lūguši, lai viņš dodas uz slimnīcu, jo zilgana nokrāsa var liecināt par skābekļa trūkumu audos.

Visbeidzot Džeisons grupā paziņoja, ka nogādājis meitu slimnīcā un viņai klājoties labāk.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:55

Jaunākās diskusijas