"Vieni vienīgi antivakseru argumenti"; Liepnieka paustais par saltiem sašūpo soctīklos

tautaruna.lv 6.februāris 2022, 14:11
 
Reinis Hofmanis/F64
Politisko notikumu apskatnieks, publicists Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter izteicies par Latvijā populārajiem saltiem.

J. Liepnieks dalījies ar ierakstu, kurā pauž neizpratni par negatīvo attieksmi pret saltiem, atsaucoties uz informāciju Latvijas Televīzijas raidījumā "Aizliegtais paņēmiens".

"Izlasīju Aizliegto paņēmienu par saltu kaitīgumu. Vieni vienīgi antivakseru argumenti - smagie metāli, nav izpētīta ilgtermiņa ietekme, bet esot kaitīgi, pētījumi esot dažādi utt. Neviens pētījums gan netiek pieminēts, neviena atsauce. Nē, nu smēķēt slikti, bet nu kas tas?" - neizpratnē ir J. Liepnieks.

Kā atzīmē vairāki komentētāji un atzīst arī pats J. Liepnieks, lielākā saskatāmā problēma ir tas, ka tos izmanto bērni. Tomēr J. Liepnieks atzīmē, ka par to būtu jārūpējas "valstij, skolai, policijai, vecākiem", nevis jāliedz tos pirkt arī pieaugušajiem.

"Saltu nopietnais kaitējums ir bērnu pievēršana smēķēšanai. Tas notiek masveidā. Nav kontrolējami - nesmird. Analīzes sīčiem lv laboratorijas nepiedāvā," norāda komentāra autors.

"Kādi pētijumi?? Nikotīns ir atļauts, nikotīns tiek tirgots, nu ar smieklīgiem ierobežojumiem (salīdzinot ar marihuānu, kokaīnu un heroīnu), neskatoties, ka ir viena no stiprākām narkotikām pasaulē. P.s. arī kofeīns ir vieglā narkotika:) Jautājums jārisina likumdevējam," pauž komentētājs.

"Salt lielākais mīnuss ir šķietami tā veselīgāka alternatīva smēķēšanai, tiesa, cilvēku salt ievelk lielākā atkarībā. Ir zināmi piemēri," atklāj komentāra autors.

"Vilkt asinīs jebkuru sūdu ir kaitīgi. Un ko tur vēl pētīt. Tās vielas ir zināmas. Tikai kādu kokteili veido. Tāpat kā ar sadzīves ķīmiju. Pa vienam nekaitīgi, bet sajaucot kopā nezinām. Vai visu ir izdevīgi zināt. Tāpat bija ar svinu benzīnā. Kamēr atklāja kas tā par nelaimi," komentārā pauž soctīklu lietotājs.

"Liepnieka kungs,ja smēķēt būtu kaitīgi,tad valsts nepārdotu šāda veida produktus. Pretējā gadījumā nonāktu pretrunās ar sevis deklarēto uzrakstos. Ārstiem nebūtu jāārstē un jālikvidē kaitīguma nodarītās sekas. Ja runājam par peļņu,kas tiek ieņemta, no kaitīgu preču tirgošanas..." - uzskata komentētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:08

Jaunākās diskusijas