Medmāsas, tirgojot viltus vakcinācijas sertifikātus, kļūst stāvus bagātas

tautaruna.lv 6.februāris 2022, 17:13
 
pexels.com
ASV, Ņujorkā divas medmāsas un slimnīcas reģistratūras darbiniece veica vērienīgu krāpšanu, kā rezultātā kļuva par "miljonārēm", ziņo "Insider".

Visas trīs darbinieces bija iesaistītas viltus Covid-19 vakcinācijas sertifikātu izsniegšanā.

Viņas cilvēkiem, kuri nevēlējās vakcinēties, pārdeva Covid-19 vakcinācijas kartiņas. Saņemot naudu, medicīnas darbinieces vienotajā datubāzē ievadīja viltus informāciju, ka konkrētās personas ir saņēmušas poti.

49 gadus vecā pediatrijas medicīnas māsa Džūlija Devuono un 44 gadus vecā medicīnas māsa Marisa Urraro tika arestētas par noziedzīga nodarījuma veikšanu, dokumentu viltošanu. Devuono tika apsūdzēta arī par nelikumīgu vakcinācijas kartiņu aizpildīšanu.

Kā izrādās sieviete izmantoja ārstniecības praksi, kurā strādāja, lai saņemtu tukšās vakcīnu kartiņas.

Ikvienam pieaugušajam, kurš vēlējās iegūt viltus vakcinācijas sertifikātu, nācās šķirties no 220 ASV dolāriem. Savukārt par bērnu viltus vakcināciju nācās maksāt 85 dolārus.

Pārmeklējot medmāsas Devuounas dzīvesvietu, policija atrada ievērojamu daudzumu skaidras naudas - 900 000 dolārus.

Abas medmāsas kopš novembra, kad sāka nodarboties ar šo krāpniecības shēmu, "nopelnījušas" vairāk nekā 1,5 miljonus dolāru.

8. februārī notiks tiesas sēde, kurā tiks lemts, kādu sodu abām medmāsām piespriest.

Arī 29 gadus vecajai reģistratūras darbiniece Brūkai Hoganai nāksies stāties tiesas priekšā. Viņai ir apsūdzēta par to, ka iesaistījās abu medmāsu nelikumīgajās darbībās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:27

Jaunākās diskusijas